10 Січня 2020
Новини

СБУ озвучила дві версії авіакатастрофи літака МАУ в Ірані

СБУ озвучила дві версії авіакатастрофи літака МАУ в Ірані

Нині у СБУ розглядають дві пріоритетні версії причин падіння українського літака в Ірані: перша – потрапляння ракети, друга – теракт, але жодну з них поки підтвердити не можуть.

Про це повідомив керівник Служби безпеки України Іван Баканов під час засідання спеціальної робочої групи СБУ, яка відбулася 10 січня під його головуванням, передає пресцентр СБУ.

За словами Баканова, версія щодо потрапляння ракети зенітно-ракетного комплексу "Тор" привертає сьогодні найбільшу увагу суспільства.

Однак, достатньо відкрити інструкцію з експлуатації ЗРК, аби виникла низка запитань, які потребують додаткових відповідей. Зокрема, мовиться про дальність польоту ракети, нюанси щодо керування комплексом тощо. Усі питання зараз опрацьовуються, – зазначив очільник СБУ.

Щодо версії теракту, цю інформацію СБУ також ретельно вивчає та аналізує. Баканов зауважив, що ця тема – надто важлива, аби зараз робити якісь поспішні висновки.

"Можу запевнити, що ми обов’язково повідомимо суспільству усю об’єктивну, перевірену інформацію", – додав він.

Водночас голова Служби безпеки подякував представникам Офісу Президента, РНБО, МЗС, Служби зовнішньої розвідки, інших органів влади та міжнародним партнерам, які з перших хвилин трагедії долучилися до розслідування трагедії. Крім того, він закликав українців більш обережно ставитися до розповсюдження неперевірених даних. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, іран, авіакатастрофа, сбу
В тему