30 Грудня 2019
Новини

У багатьох звільнених полонених посттравматичний стресовий розлад

У багатьох  звільнених полонених посттравматичний стресовий розлад

Головний лікар у "Феофанії" розповів про стан звільнених із полону цивільних українців.

У багатьох із них є прояви посттравматичного стресового розладу. Госпіталізовали 64 людини, критичних немає. Про це на брифінгу розповів заступник головного лікаря Андрій Строкань, - пише 24 канал.

 За його словами, більшість людей залишатимуться у лікарні протягом новорічних і різдвяних свят.

У палатах звільнені українці перебувають по двоє, до них пускають родичів. Лікуватимуть пацієнтів за державні кошти.

Усі пацієнти вже пройшли загальні клінічні обстеження, такі як УЗД, ЕКГ, рентген легенів. Всіх оглянули психологи і психотерапевти.

Лікарі встановили, що більшість із них потребують стоматологічної допомоги. Майже у всіх є різний ступінь посттравматичного стресового розладу і загострення хронічних хвороб.

Медики також повідомили, що важких і критичних пацієнтів немає. 

"Є гіпертонічна хвороба у багатьох. Є загострення сечокам'яної хвороби, є хронічні холецистити, панкреатити, хронічні обструктивні захворювання легенів. Але на даний момент у клініці немає жодної людини, яка би потребувала інтенсивної терапії", – розповів лікар.

Обмін полоненими 29 грудня: головне

  • Обмін полоненими між Україною та бойовиками на Донбасі відбувся вранці 29 грудня. Колишні бранці Кремля та утримувані у в'язницях бойовиків на Донбасі прилетіли до Києва.

  • На Батьківщину повернулися 76 полонених. Серед звільнених українців – 12 військових і письменник, журналіст "Радіо Свобода" Станіслав Асєєв.

  • Україна передала російській стороні 124 утримуваних. Серед них і скандальні 5 ексберкутівців, яких в Україні судили за підозрою у розстрілах активістів Майдану у 2014 році.


Скільки ще українців у полоні на окупованих територіях / Інфографіка 24 каналу

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: медицина, війна на сході україни
В тему