17 Грудня 2019
Новини

Верховний суд розгляне апеляцію на вирок Зайцевої

Верховний суд розгляне апеляцію на вирок Зайцевої

У Верховному суді прийняля до розгляду касаційну скаргу адвоката Олени Зайцевої на вирок через смертельну ДТП у Харкові, в якій загинуло шестеро людей.

Рішення про відкриття касаційного провадження було ухвалено суддею після внесення поправок до скарги адвокатом, повідомляє Укрінформ з посиланням на адвоката Зайцевої Ларису Матвєєву.

Касаційну скаргу розглянув суддя Касаційного кримінального суду в складі Верховного суду Микола Колтунович.

За її словами, скарга адвоката Зайцевої, раніше повернута їй на доопрацювання за формальними ознаками, після правок визнана відповідною вимогам щодо термінів подання, форми і змісту.

"Касаційне провадження відкрито 13 грудня. Верховний суд вимагає від Київського райсуду Харкова передати матеріали кримінального провадження. Натомість учасники судового провадження мають направити копію рішення про відкриття касаційного провадження з копією касаційної скарги та інформацією про їхні права та обов'язки",
– розповіла Матвєєва.

Учасники процесу можуть подати заперечення на касаційну скаргу протягом 15 днів з дня отримання копії рішення.

Що відомо про смертельну ДТП у Харкові?

8 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської з провулком Мечнікова у центрі Харкова зіткнулися автомобілі Lexus і Volkswagen Touareg. Першим авто керувала 20-річна Олена Зайцева, другим – Геннадій Дронов. Від зіткнення авто Зайцевої вилетіло на тротуар і на смерть збило групу пішоходів. Жертвами аварії стали 6 людей, ще 5 отримали поранення.

Суд у цій справі тривав понад рік, відбулося приблизно 60 засідань. І Зайцева, і Дронов на судових дебатах визнали свою провину у скоєнні аварії. Олену Зайцеву і Геннадія Дронова засудили до 10 років позбавлення волі.

Касаційну скаргу захист Олени Зайцевої подав ще раніше, але Верховний суд не взяв її до розгляду, позаяк та не відповідала вимогам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, справа зайцевої, суд
В тему