9 Січня 2019
Новини

Справа Зайцевої: смертельної ДТП можна було уникнути

Справа Зайцевої: смертельної ДТП можна було уникнути

Встановили, що Олена Зайцева могла встигнути зупинити свій Lexus до зіткнення з авто Геннадія Дронова.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналістка Тетяна Доцяк.

"Дніпровська експертиза встановила середню швидкість руху Lexus – 106 км/год... Експерти встановили, що Зайцева навіть на такій великій швидкості могла загальмувати, щоб уникнути зіткнення. Коли загорівся "жовтий", вона була на відстані 120 метрів від зіткнення, а гальмівний шлях становив би 90 метрів. Відповідно, якби хотіла загальмувати – зробила б це, й аварії не сталося б", – розповіла деталі журналістка.

"Якби Дронов стартував на зелений, то зіткнення із Lexus Зайцевої не було б також. Навіть якщо стартував би на зелений з того самого місця", - додала Доцяк. 

А так через зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов постраждало 11 пішоходів. На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування у справі. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів. Пізніше лікар-нарколог Олена Федірко, яка першою проводила огляд Зайцевої після аварії, зникла.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему