12 Грудня 2019
Новини

В Україні вводять нові лікарські спеціальності

В Україні вводять нові лікарські спеціальності

Міністерство охорони здоров'я України затвердило зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників.

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

Відтепер з’являться нові спеціальності: «лікар-кардіолог інтервенційний», «лікар-кардіолог-електрофізіолог», «лікар-кардіолог дитячий» та «лікар-ревматолог дитячий».

Також змінюються кваліфікаційні вимоги до лікаря-кардіолога.

«Це дасть можливість простіше та швидше опановувати та застосовувати на практиці ефективні підходи в лікуванні найпоширеніших серцево-судинних захворювань. А відтак – дозволить рятувати більше життів. Методи діагностики та лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями стають більш ефективними та складними», - зазначили у відомстві.

Тепер є можливість стати саме  інтервенційним кардіологом, отримавши спочатку фах кардіолога. Це суттєво скоротить час підготовки лікаря, і дозволить вдосконалити саме ті вміння, які найбільше потрібні пацієнтам реперфузійних центрів та наблизить систему надання кардіологічної допомоги в Україні до європейських стандартів, де стентування серця виконуються саме спеціалістами кардіологічного профілю. 

Кваліфікаційні вимоги до дитячого лікаря-кардіолога, дитячого лікаря-ревматолога, лікаря-кардіолога-електрофізіолога та інтервенційного лікаря-кардіолога наберуть чинності з 1 січня 2020 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: медицина, Україна
В тему