10 Грудня 2019
Новини

Молитва біля мощів святого допомогла одужати і завагітніти

Молитва біля мощів святого допомогла одужати і завагітніти

Сьогодні слава про одного із дванадцятьох апостолів Христа лине різними куточками світу. Є навіть спеціальні дев’ятниці – молитви, які читають в різних, зазвичай непростих обставинах, благаючи святого апостола про допомогу.

Мало хто знає, що цей апостол був родичем самого Христа. Адже батько Юди був братом святого Йосифа, Обручника Пречистої Діви Марії, а його мати була родичкою Пресвятої Діви, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Ставши апостолом, Юда-Тадей проповідував слово Боже в Галілеї, Самарії, Юдеї, Аравії, Сирії, Месопотамії, Персії та Вірменії. Однак язичникам не подобалося те, що він говорив, і тому вони повісили його на дереві і почали пускати в нього стріли. Християни похоронили тіло апостола спершу на території сучасного Ірану, а тоді його нетлінні мощі перенесли до Риму. І сьогодні вони перебувають в соборі святого Петра. В світі є чимало храмів, зведених на честь цього апостола. Один-єдиний храм, названий на честь Юди-Тадея, є і в Україні.

Цікаво, що звели сучасне приміщення з напівскляними куполами на тому місці, де раніше був смітник.

– Спершу ми звели тут невеличку капличку на честь цього святого апостола, а згодом постав і храм, – розповідає отець Ярослав Гринюк, парох храму. – І я, і віряни розчищували місце під храм, а вночі навіть доводилося сторожувати, щоб ніхто більше не привозив сміття. Люди залюбки допомагали і щиро молилися до святого апостола. Річ у тім, що Юду-Тадея вважають швидким помічником у найбезнадійніших ситуаціях. Тому читають акафісти, моляться дев’ятниці святого апостола. Зрештою, Юда-Тадей і мені допомагав у різних, подекуди дуже складних ситуаціях. Я навчався і служив в ті часи, коли УГКЦ була підпільною. Тож за мною слідкували чиновники, кадебісти та особливо «активні» громадяни, яким був до вподоби тодішній режим. Тепер же наша Батьківщина вільна, і ми можемо вільно ходити до храму і молитися.

настоятель храму
настоятель храму

Парох розповідає, що декілька частинок мощей святого апостола «мандрують» світом, щоб якомога більше людей могли поклонитися святині, помолитися до святого Юди-Тадея.

– Я дуже хотів, щоб часточка мощей святого була і в нашому храмі, – каже отець Ярослав.  – Багато молився до святого, аби допоміг нам. А коли будувався цей храм, то отець Степан Балагура, судовий вікарій Івано-Франківської архієпархії, пообіцяв, що мощі будуть у церкві. Мощі передали у день посвячення храму. Вони перебувають у невеличкій позолоченій коробочці. Люди приходять, моляться і щиро просять святого апостола про допомогу в тій чи іншій ситуації. І вже було безліч випадків, коли Юда-Тадей допомагав вірянам. Приміром, жінки, які тривалий час не могли завагітніти, після молитви до святого народжували здорових діточок. Були випадки зцілення від різноманітних захворювань. Останні роки помолитися перед часточкою мощей приходить дуже багато людей, рідні та близькі яких у ці дні боронять нашу Батьківщину від ворогів на Сході України.

Молитва у важких обставинах життя

З іменем Господа нашого Ісуса Христа в серці звертаю свою молитву до Тебе, святий апостоле, великомученику Юдо-Тадею, що був вірним учнем і послідовником Брата Твого і Учителя Ісуса Христа, ніс Його вчення, давав поміч людям у великій біді та скруті.

Ти прийняв мученицьку смерть від рук язичників, але ні думкою, ні словом, ні ділом не зрадив Свого Брата та Вчителя, і за то Тобі велика вдячність у людських серцях.

Тож поможи мені грішному(ній) вийти з моєї скрути, відверни біду від мене, а я за Твоє милосердя і ласку віддячу Тобі життям праведним, буду згадувати ім’я Твоє в молитвах. Слава Твоя нехай перебуває у віках! Амінь.

 Ксенія Фірковська

УВАГА!

ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНО

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: церква, релігія, івано-франківськ
В тему