8 Грудня 2019
Новини

Чим небезпечний герпес

Чим небезпечний герпес

90% населення Землі заражені вірусом герпесу. На сьогодні науці відомо вісім типів герпесу людини. Але найбільш поширений – лабіальний – «застуда» на губах.

При первинному інфікуванні можуть уражатися не тільки губи, але і шкіра в ділянці носо-губного трикутника, також слизова носа. Іноді ця інфекція може стати причиною стоматиту або ангіни, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Він потрапляє в організм людини при прямому контакті з хворим (через поцілунок), через предмети побуту (зубні щітки, рушники, посуд, косметику).

Генітальний герпес може передаватися при усіх видах статевих контактів. А ще – від матері до плоду, якщо мати є носієм інфекції. Тобто деякі люди інфіковані від народження.

Від моменту інфікування вірус герпесу постійно присутній в організмі людини. Починає проявлятися, щойно в організмі відбувається зниження імунітету через застуду, інші хвороби, стрес. Повністю і назавжди позбавити вас від герпесу на губах або в інтимних місцях медицина, на жаль, ще не може.

Залежно від тяжкості інфекції використовуються два види лікування: епізодичне – прийом таблеток і мазі «Ацикловір» під час рецидиву, і супресивне – це тривалий, іноді багаторічний, прийом ацикловіру. Зауважте: мазі те креми треба наносити при перших ознаках інфекції, коли є відчуття печіння, свербіж. Тобто ще до появи пухирців, і продовжувати аж до повного загоєння.

Задля безпеки рідних на період хвороби користуйтесь індивідуальним посудом, який потім треба потримати в окропі.

УВАГА! ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНИЙ!

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: захворювання, хвороби
В тему