6 Грудня 2019
Новини

В Україні боротьба з відмиванням грошей стане жорсткішою

В Україні боротьба з відмиванням грошей стане жорсткішою

В цю п'ятницю, 6 грудня, Верховна Рада підтримала законопроєкт про протидію відмиванню грошей, що були отримані злочинним шляхом.

Проєкт закону №2179 у другому читанні та в цілому підтримали 246 народних депутатів при необхідних 226 голосах. При цьому 225 голосів віддали члени фракції "Слуга народу", свідчить офіційний сайт парламенту, інформує OBOZREVATEL

Документ про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення спрямований на приведення правової системи України до норм Європейського Союзу.

Автори законопроєкту зазначили, що його прийняття дозволить удосконалити організацію державного фінансового моніторингу та підвищити ефективність формування і реалізації державної політики в сфері боротьби з відмиванням доходів.

Документ передбачає збільшення порогової суми для обов'язкової звітності про фінансові операції, про які банки, страховики, кредитні спілки, ломбарди, біржі, платіжні організації та інші фінансові установи зобов'язані були повідомляти Держфінмоніторингу.

При цьому залишається обов'язок повідомляти про фінансові операції на суму понад 400 тис. гривень. На сьогодні діє норма про 150 тис. гривень.

Законопроєкт №2179 також ініціює введення міжнародного інструментарію заморожування активів і вдосконалення законодавчих аспектів, які впливають на якість розслідування злочинів з відмивання доходів.

Законопроєкт №2179 у другому читанні та в цілому підтримали 246 народних депутатів

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, кримінал, злочин, вру
В тему

Останні матеріали