4 Грудня 2019
Новини

Зеленський розповів, про що говоритиме на «нормандській зустрічі» (відео)

Зеленський розповів, про що говоритиме на «нормандській зустрічі» (відео)

Під час брифінгу Зеленський подякував Швеції за підтримку суверенітету України та чітку позицію щодо санкцій до РФ.

Обмін "всіх на всіх", місцеві вибори на Донбасі тільки за законами України та повернення контролю над кордоном з Росією, пише 5 канал.

Про це, зокрема, має намір говорити Володимир Зеленський у Парижі в "Нормандському форматі." Це зауважили на пресконференції президента України з Прем’єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Левеном, який нині перебуває в Україні з робочим візитом.

Керманич України подякував Швеції за підтримку суверенітету нашої країни та чітку позицію щодо санкційного тиску на Російську Федерацію. Зі свого боку, Стефан Левен наголосив - Швеція засуджує російську агресію і нині настав час країні-агресору брати на себе відповідальність і готовність до компромісу, як це демонструє українська сторона.

"Україна і президент Володимир Зеленський готові робити конкретні кроки, і нині Росія має взяти відповідальність теж. Позиція Швеції незмінна – санкції запровадили з певних причин: конфлікт на сході, анексія Криму, і допоки причини цих обмежень існують – санкції будуть продовжені", – наголосив прем'єр-міністр Швеції.

"Будемо підіймати питання можливості місцевих виборів, за законодавством України, піднімемо питання з приводу формату і термінів передачі українського кордону під контроль України", – заявив Зеленський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський
В тему