30 Листопада 2019
Новини

Коли в Україні чекати морозів, скільки триватиме зима та яким буде Новий рік-2020

Коли в Україні чекати морозів, скільки триватиме зима та яким буде Новий рік-2020

Середина грудня в Україні ознаменується приходом морозів, та нарешті землю вкриє товстий шар снігу. Хоча сніжитиме не усю зиму, але сильні морози примусять українці платити немаленькі суми за опалення. Загалом зимня погода триватиме аж до  середини березня.

Після дощів через два-три дні повертаються несильні морози. Про це 24 каналу розповів синоптик Леонід Горбань.

Грудень

Вночі – мінус 2-4 градуси, вдень близько нуля. З 5 по 11 грудня Україну знову очікує відлига. Температура повітря підвищиться вдень до плюс 4-5 градусів.

З 13-14 грудня і до кінця місяця в Україні будуть суцільні морози. Від мінус 6-8 до 9-11 градусів – до 22-26 грудня. Перший сніг буде 11-13 грудня. Наприкінці грудня ми вже побачимо снігопади. Напередодні Нового року очікується невеликий сніг і температура мінус 4-5 градусів. Буде прекрасний Новий рік,
– говорить Леонід Горбань.

У січні будуть морози і періодично сніжитиме /Фото 24 каналу

Як розраховує прогнози погоди синоптик Леонід Горбань? Відомий синоптик складає прогнози на основі планетного розрахунку довгострокового прогнозу погоди, що базується на глибоких знаннях астрономії і, в першу чергу, вивченні руху планет Сонячної системи та їх впливу на погоду на Землі. Розрахунок числових рядів планет – це одна зі складових справжнього календаря. Це дозволяє на основі астрономії-астрології прогнозувати на багато років уперед погоду, урожай, політичні події і багато іншого.

Лютий

Лютий у народі називають лютим, і він такими буде. Розпочнеться останній зимовий місяць напів відлигою.

З 4-5 лютого в Україні буде різке похолодання. До 13-14 лютого температура складатиме мінус 19-22 градусів. Після невеликого потепління знову морози. І такі температурні скачки весь лютий. Періодично падатиме сніг. У цілому морози протримаються до 14-17 березня,
– зазначає Леонід Горбань.

Морози триватимуть до середини березня / Фото 24 каналу

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: погода, Україна
В тему