27 Листопада 2019
Новини

Рада розблокує розслідування вбивств на Майдані

Рада розблокує розслідування вбивств на Майдані

Надважливу поправку, яка дозволяє перехід розслідувань щодо вбивств на Майдані з ГПУ в ДБР без конкурсу слідчих і прокурорів, погодив профільний комітет Верховної Ради.

Таке рішення підтримали 18 з 19 членів комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльностіна засіданні в середу, 27 листопада, пише Обозреватель.

Поправка пропонує внести зміни до чинного закону "Про Державне бюро розслідувань" і дозволити прокурорам Управління спецрозслідування, а також слідчим Генпрокуратури, які здійснювали розслідування справ Майдану, перейти без проходження конкурсу на роботу в ДБР.

Очікується, що прийняття поправки дозволить фахівцям, які розслідували справи Майдану, продовжити роботу, а не починати її спочатку з новими слідчими ДБР, щоб не уповільнити пошуки винуватців.

У Комітеті Ради прийняли важливу поправку по розслідування справ Майдану, ілюстрація

Нагадаємо:

  • Адвокат Євгенія Закревська 22 листопада оголосила голодування до відновлення розслідувань справ Майдану, вимагаючи прийняти цю поправку.

  • Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що справи Майдану досі до кінця не розслідувані через неефективність слідчих. Але він запевнив, що ці справи не будуть "поховані".

  • 26 листопада в Києві влаштували акцію на підтримку Закревської. Люди зажадали "не злити справи Майдану".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Політика, Україна, євромайдан
В тему