15 Листопада 2019
Новини

На що витратили майже 4 мільйони доларів для кардіохворих Волині (фото)

На що витратили майже 4 мільйони доларів для кардіохворих Волині (фото)

У другій фазі закупівель субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу» проєкту Світового Банку і МОЗ «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей» для медзакладів вторинного та третинного рівнів надання допомоги придбали техніки, інструментарію та розхідних матеріалів на загальну суму 3 815,9 тисячі доларів США.

Оскільки більшість із закупленого – уже у лікарнях, то власне сьогодні, 14 листопада, на базі Волинської обласної клінічної лікарні під час престуру представникам засобів масової інформації представили новинки – аби власне за посередництва місцевих друкованих медіа, телеканалів та інтернет-видань краяни дізналися, що саме змінилося на Волині у наданні допомоги кардіохворим та які послуги пацієнти із серцево-судинними патологіями можуть наразі отримати безоплатно, - повідомили у пресслужбі субпроєкту.

Важливо наголосити, що закупівлі відповідно до процедур Світового банку мають бути дуже скрупульозно підготовлені та є тривалими у часі. Тож, виписавши у тендерній документації найдрібніші нюанси вимог до техніки і її обслуговування, запрошення взяти участь у торгах ICB-G  6.2.2.2 «Закупівля медичного обладнання та розхідних матеріалів для медичних закладів вторинного та третинного рівнів (2 фаза)» розмістили на відповідних ресурсах ще у листопаді 2018 року й очікували на пропозиції у межах двох місяців.

Затим розкрили тендер, зробили оцінку і надіслали усе на Світовий Банк. Звідти у  червні 2019-го отримали погодження звіту з оцінки закупівлі і надіслали переможцям повідомлення про присудження договору, що є підставою для них підписали угоди з управлінням охорони здоров’я ОДА на надання послуг.

Станом на 30 червня 2019 року з переможцями закупівлі ICB 6.2.2.2. підписали такі договірні угоди:

Лот №1 (Кардіореанімаційне обладнання ) - ТОВ «ДМ-ПРОЕКТ», 521 453,80 EUR;

Лот №2 (Апарати ультразвукової діагностики) - Philips medical systems Nederland B.V, 557 167,00 EUR;

Лот №4 (Апарат штучного кровообігу) - ТОВ «ДМ-ПРОЕКТ»,   349 569,00 EUR;

Лот №5 (Хірургічні налобні освітлювальні та оптичні системи. Інструменти для проведення кардіохірургічних операцій) - ТОВ «ТЕХМЕДКОНТРАКТ», 165 000,42 USD;

Лот №6 (Лабораторне обладнання та витратні матеріали для визначення біохімічних показників) - ТОВ «Діалог-Діагностікс», 447 443,56 EUR;

Лот №7 (Витратні матеріали для стентування та коронарографії) - ТОВ «ІРИДІУМ», 646 846,50 USD;

Лот №8 (Рентгенконтрастна йодовмісна речовина для проведення стентування та коронарографії) - ТОВ «Людмила Фарм», 104 274,63 USD;

Лот №9(Система медичного лікувального газозабезпечення) - ТОВ «АЛВІ-ЛАЙН», 7 456 690,00 ГРН;

Лот №10 (Кардіохірургічне обладнання та інструменти для проведення малоінвазивних втручань)- ТОВ «ТЕХМЕДКОНТРАКТ», 365 398,58 USD.

З огляду на структуру надання медичних послуг в області, обласна лікарня отримала  чимало найсучаснішого обладнання загальною вартістю до 60 мільйонів гривень. Перелік нараховує понад 40 позицій. З поміж яких – апарат наркозно-дихальний Primus (виробництва Dragerwerk AG&Co.KGaA, Німеччина), дефібрилятор-монітор Corpuls 3 (виробництва GS Elektromedizinische Gerate G. Stemple GmbH, Німеччина), насос шприцевий інфузійний Aitecs 2016 (виробництва UAB Viltechmeda, Литва, монітор пацієнта Vista 120 ( виробництва Dragerwerk AG&Co.KGaA, Німеччина) центральна станція моніторингу Infinity Central Station (виробництва Dragerwerk AG&Co.KGaA, Німеччина), апарат штучної вентиляції легенів Carina (виробництва Dragerwerk AG&Co.KGaA, Німеччина), ультразвукові системи Philips, апарат штучного кровообігу HL 20 (виробництва Maquet Cardiopilmonary GmbH, Німеччина), хірургічні налобні освітлювальні та оптичні системи, інструменти для проведення кардіохірургічних операцій (комплект), аналізатори

Cobas виробництва (Roche Diagnostics GmbH), рентгенконтрастна йодовмісна речовина для проведення стентування та коронарографії, торакоскопічний комплекс, електрокоагулятор, інструмент для біполярного заварювання і різання судин, дрібний і якісних (а отже – дорогий) інструментарій для кардіохірургічних операцій  із зупинкою серця.

До кінця року у ВОКЛ, а також Луцьку міську клінічну та Ковельську центральну районну лікарню мають надіти витратні матеріали для стентування та коронарографії.

Завдяки другій фазі на початку 2020 року у Волинській обласній клінічній лікарні повністю зміниться система газозабезпечення завдяки придбанню кисневої станції , яка дозволить медзакладу генерувати кисень зі звичайного повітря та подавати його за новою системою в усі операційні та реанімаційні зали,  а також очищене повітря (адже є чимало хворих, які потребують саме його, а не кисню). Це обладнання також буде слугувати централізованою вакуумною системою та системою рекуперації, яка дасть змогу не викидати у повіртя енергію, яка буде вивільнятися внаслідок утворення кисню чи очищення повітря. Тож у хірургічному корпусі із 12-ма операційними та реанімацією буде цілободово тепла вода.

 

«Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Фото, луцьк, Волинь, медицина
В тему