Поради

Як заробити мільйон доларів

Як заробити мільйон доларів

Яке місце у вашому списку цілей займає «фінансове благополуччя»? Прочитайте статтю, не залежно від відповіді. Ці вісім рекомендацій виконати не так просто, як здається. Вони не гарантують швидкого результату. Однак працюють відмінно.

1. Перестаньте зациклюватися на грошах

Хоча це звучить дивно, але чим більше ви фокусуєтеся на грошах, тим більше відволікаєтеся від речей, які дійсно ведуть до благополуччя. Відтак перемкніть вашу увагу. Дивіться на гроші не як на мету, а як на результат того, що ви робите правильні речі.

2. Подивіться, якій кількості людей ви можете допомогти

Більшість успішних людейманіакально допомагає усім (не тільки фінансово). Вони легко розуміють інших людей і допомагають їм досягати цілей. Вони знають, що їхній успіх заснований виключно на успіху тих, хто поруч з ними. Тому вони наполегливо працюють заради успіху інших людей: співробітників, покупців, акціонерів, постачальників.

3. Припиніть думати про те, як заробити мільйон доларів, і подумайте, як служити мільйону людей

Коли у вас декілька клієнтів і ви хочете заробити мільйон доларів, ви вишукуватимете способи струсити останній долар з кожного з них. Але якщо ви знайдете спосіб допомогти мільйону людей, то отримаєте багато інших переваг. Ефект сарафанного радіо величезний. Ви одержите зворотний зв'язок небувалого масштабу і збільшите свої можливості поліпшити продукт і сервіс. Ви візьмете більше співробітників і зможете краще використовувати їх досвід, вміння, талант. І одного разу ваш бізнес стане тим, чого ви й уявити собі не могли. Ваші співробітники і клієнти приведуть вас у той світ, про який ви і не мріяли.

Служіть людям і служіть добре – і гроші обов'язково прийдуть.

4. Дивіться на гроші як на спосіб зробити більше

Є два типи людей. Одні вважають, що чим більше речей вони продадуть, тим більше грошей у них буде. Що саме вони продають, не так важливо. Інші хочуть більше грошей, щоб мати можливість створити щось. Вони хочуть покращувати, розширювати лінійку продуктів. Написати ще одну книгу, пісню, зняти фільм. Вони люблять те, що роблять, і дивляться на гроші як на спосіб зробити ще більше за те, що вони люблять. Вони мріють побудувати компанію, яка робить кращі речі, і заробляють гроші, щоб підживлювати цю мрію.

Здавалося б, чому не знайти продукт, який купують всі, і розбагатіти на ньому. Однак найуспішніші бізнесмени всі зароблені гроші інвестують в невпинну погоню за досконалістю. Як сказав Уолт Дісней, «ми заробляємо гроші, щоб знімати більше фільмів».

5. Хоча б щось одне робіть краще за інших

Виберіть щось, що ви точно робите краще за інших. Просто одну річ. Стати маніакально відданим одній цій речі. Працюйте. Випробовуйте. Вчіться. Практикуйте. Розвивайте. Оцінюйте. Будьте безжально самокритичні, але не як мазохіст (звичайно, краще вибрати те, що подобається і покупцям – і вони готові платити за це).Досконалість цінна сама по собі, але вона також краще оплачується, дає більше поваги, підвищує самооцінку, додає більше сенсу досягненням, тобто дає все те, що робить багатим нематеріально. Виграють всі.

6. Складіть свій список з десяти людей, які досягли успіху в чомусь

Як ви складете цей список? Як ви поясните, чому хтось кращий? Як ви вимірюєте їхній успіх? Використовуйте ці критерії, щоб відстежувати ваш успіх.

Якщо ви програміст – то кількість людей, які користуються вашим софтом. Якщо керівник – це може бути число людей, яких ви навчили, і вони зробили наступний кар'єрний крок. Якщо ви продавець в онлайн-магазині, виміряйте кількість покупок на одного покупця, або час перегляду сторінки... Не обмежуйтеся захопленням іншими людьми. Придивіться до того, як вони досягають успіху. Потім використовуйте ці критерії, щоб виміряти власні досягнення.

7. Постійно відстежуйте ваш прогрес

Як правило, ми стаємо тим, що ми вимірюємо. Відтак вимірюйте ваші ключові показники, щонайменше, раз на тиждень. Можливо, ви захочете порахувати, скільки кроків зробили на шляху до того, щоб досягти успіху в чомусь одному. Чи це буде комбінація декількох показників.

8. Створіть звички, які ведуть до успіху

Ніколи не забувайте, що до досягнення мети ведуть звички. Скажімо, ви хочете написати книгу в 200 сторінок. Це ваша мета. Вашою системою досягнення цієї мети буде, наприклад, написання чотирьох сторінок на день. Бажання і мрії не дозволять вам закінчити рукопис, але сумлінно дотримуючись звички писати, ви дійдете до мети. Або, скажімо, ви хочете залучити сто нових відвідувачів на сайт. Це ваша мета. Тому ви тепер повинні створити новий контент, відео, керування для користувачів. Займайтеся цим регулярно, дотримуючись дедлайну, і якщо ваш контент хороший, ви знайдете нових покупців.

Ставте цілі, створюйте звички, підтримуйте ці цілі і неухильно стежите за результатами. Виправляйте те, що не працює. Покращуйте і повторюйте цю роботу. Уточнюйте, переробляйте, адаптуйте і працюйте старанніше з кожним днем, щоб бути краще, ніж учора. Незабаром ви станете професіоналом. Потім кращим. А потім досягнете досконалості.

І, можливо, ви навіть не помітите, що стали мільйонером. Якщо, звичайно, вас приваблюють такі речі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес
В тему