13 Листопада 2019
Новини

Гучне затримання за шахрайство в Офісі Зеленського: всі підробиці (фото)

Гучне затримання за шахрайство в Офісі Зеленського: всі підробиці (фото)

Працівники НАБУ затримали директора департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлану Кондзелю за підозрою у шахрайстві.

Про це пише Українська правда.

За даними видання, Кондзеля розповідала, що вирішує будь-яку проблему через зв’язки в ОП. Зокрема, вона просила 300 тисяч доларів за призначення на посаду заступником голови правління НАК «Нафтогаз України».

Невдовзі в НАБУ повідомили, що затримали керівницю департаменту, її спільницю – екс-заступницю міністра культури в 2011 році та інших учасників угруповання. Тривають слідчі дії за участю працівників СБУ.

Іще однією затриманою Антикорупційним бюро за підозрою у шахрайстві виявилася ексзаступниця міністра культури Вікторія Ліснича. Ліснича обіймала посаду заступниці міністра культури Михайла Кулиняка з вересня 2010 по жовтень 2011 року.

У січні 2012 року Кулиняк призначив її гендиректором заповідника «Києво-Печерська Лавра».

У серпні 2012 року Ліснича стала однією з головних ньюзмейкерок країни. ЇЇ звинуватили у безпідставних масових звільненнях, отриманні хабара, махінаціях з документами і підтримці «сірих» фінансових схем.

На ситуацію відреагували і в Офісі президента: «Для глави держави немає «своїх» і «чужих». Корупція має бути викорінена: що вища посада корупціонера, то небезпечніші для держави зловживання з його боку».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Корупція, київ, україна, Надзвичайні події, хабар, президент
В тему

Останні матеріали