7 Листопада 2019
Новини

Президент Франції зробив гучну заяву щодо НАТО та Європи

Президент Франції зробив гучну заяву щодо НАТО та Європи
Еманнуель Макрон

Президент Франції Еманнуель Макрон вважає, що Європа знаходиться «на краю прірви» і повинна нарощувати оборонні можливості, не покладаючись на США.

Про це Макрон заявив в інтерв'ю The Economist, пише NV.ua.

На думку президента, зараз відсутня стратегічна координація між США і європейськими союзниками, що призвело до паралічу Альянсу.

«Те, що ми зараз бачимо, — це кома НАТО … Європа стоїть на краю прірви і повинна почати думати про себе стратегічно як про геополітичну державу, в іншому випадку, ми більше не будемо відповідати за нашу долю», — вважає Макрон. Президент Франції не зміг ствердно відповісти, чи прийде Альянс на допомогу країні-члену, в разі нападу ззовні.

«Я не знаю», — відповів він.

Макрон неодноразово акцентував увагу на необхідності посилення європейський оборонних можливостей, а також на створенні європейської армії. Заява Макрона прозвучало на тлі операції члена НАТО Туреччини на півночі Сирії проти курдських формувань, яка не знайшла підтримки серед членів Альянсу. Коментуючи турецьке наступ Макрон відзначав, що нездатність НАТО відреагувати на дії Анкари є «дуже великою помилкою» альянсу.

У серпні Макрон заявив, що епоха домінування Заходу завершується, і в світі піднімаються «нові держави», серед яких Росія і Китай.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, Політика, еммануель макрон
В тему