1 Листопада 2019
Новини

Хитрий англієць заробляє чималі гроші, продаючи повітря (відео)

Хитрий англієць заробляє чималі гроші, продаючи повітря (відео)

Кмітливий житель Великобританії налагодив продаж чистого кисню. Тому що свіже повітря в світі вже не норма, а товар, який продається.

Адже за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, 9 з 10 людей на планеті дихають отрутою,  пише ТСН.

На «дегустацію» свіжого повітря смішно дивитися, ще смішніше - пробувати. Житель британського графства Дорсет Лео Де Вотс з друзями ловить і продає повітря: «Сьогодні вітер дме з моря. Морський бриз буде нотою серця. Повітря на шляху сюди пройшов крізь ліси - а це сильний фільтр», - говорить бізнесмен.

«Я лежав собі на дивані, по телеку як раз показували, що людям в світі не вистачає свіжого повітря. Я подумав, як мені пощастило народитися тут! А потім дійшло: цим же можна ділитися», - розповів Лео Де Вотс.

Разом з друзями він заснував «повітряну ферму» - еко-житло. Тепер «розкручують» свій товар в мережі. Він зізнається, що обладнання для вимірювання чистоти повітря не використовує - використовує погоду. Якщо на вулиці гарна погода, то можна йти «збирати» повітря в баночки. Ціна кожного ковтка - 100 доларів.

«Це символічно. 95 фунтів, тому що 95% населення Землі живуть в умовах неякісного повітря», - пояснює автор ідеї.

Клієнти британця - переважно заможні люди з Пекіна. Китай, Індія, Таїланд - найбрудніші країни світу. Що може зробити з людиною тамтешнє повітря, бачили і українські лікарі.

«Пацієнтка молодого віку, яка протягом кількох років живе в Гонконзі - у неї знизилася функція роботи легенів на 12%», - говорить терапевт-пульманології Інна Бондаренко.

Заради порятунку там вкладають мільйони доларів в розробку майже космічних технологій - цілими куполами накривають школи Пекіна. Повітря проходить через спецфільтр, щоб діти могли нормально дихати.

Відома фірма товарів для будинку вкладається в розробку індивідуальних рішень: незабаром обіцяють штори з фільтрами. Ціна поки невідома. Бутильований чисте повітря експортують також канадці, швейцарці, новозеландці. Їх ціни британець називає демпінгом. Сам він на своїй нібито божевільній ідеї вже заробив 35 тисяч доларів і планує стати мільйонером.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, Курйози, Відео
В тему