17 Вересня 2019
Новини

«Хочеш, щоб світ став кращим, стань кращим сам»: у Луцьку презентували нове видання книги Ярослава Федорчука

«Хочеш, щоб світ став кращим, стань кращим сам»: у Луцьку презентували нове видання книги Ярослава Федорчука

Сутність людського буття, оцінка суспільних процесів, погляд на історію, політика і мораль – усе це знайшло відображення в «Афоризмах» Ярослава Федорчука.

Про це йшлося на презентації нового видання «Афоризмів», що відбулася цими днями у Волинській обласній державній універсальній бібліотеці імені Олени Пчілки.

Увагу учасників презентації привернула виставка творів Ярослава Федорчука – земляка волинян, народного депутата України кількох скликань, письменника, дослідника історії. Він – автор повісті «Волинянин», за яким знято однойменний фільм, історичного дослідження «Трагедія українсько-польського протистояння на Волині 1933 –1944 років. Підсумки», фільмів «Вони боролись до загину» та «З вірою в Україну».

Нове видання книги «Афоризми», що вийшла нещодавно в редакційно-видавничому домі «Твердиня», – філософське осмислення сьогоденних процесів, дають ключ до розуміння глибинних здвигів нової української історії.

Про це говорили під час презентації заслужений артист України Василь Гриб, технічний редактор редакційно-видавничого дому «Твердиня» Надія Шелест, керівник мережі книгарень «Руніка» Руслана Лазарєва, шеф-редактор тижневика «Вісник», письменник, заслужений журналіст України Євген Хотимчук.

Тепло відгукнулася про свого земляка Ірина Висоцька – донька подруги дитинства Ярослава Федорчука. Вона подякувала йому за відновлення історичної правди про українсько-польське протистояння на Волині. А доцент Луцького національного технічного університету Валентина Федорчук-Мороз відзначила заслуги Ярослава Петровича у присвоєнні вишу звання «національний».

Як і в усіх своїх творах, автор «Афоризмів» постає як справжній патріот, якому болить доля української держави: «Я боюся за Україну, коли думаю, що Бог справедливий і судить по справах її. Але знаючи, що він терпеливий і люблячий, в моїй душі не згасає надія на її майбутнє».

Цей афоризм вселяє надію, що недаремні були пожертви українців на олтар нашої свободи.   

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему