29 Жовтня 2019
Новини

Вакарчук «наїхав» на Зеленського через розведення військ

Вакарчук «наїхав» на Зеленського через розведення військ

Лідер партії «Голос», нардеп Святослав Вакарчук заявив, що відведення військ без виконання умов 7-денного режиму тиші неприпустимо.

Про це повідомляє Новое время.

«Ще вранці ми читали повідомлення штабу ООС про обстріли з боку ворога, а вже в обід чуємо заяви про відведення. Такі дії президента та його команди є помилкою, не можна йти ні на які розведення військ, поки режим тиші не забезпечений», - сказав Вакарчук.

За словами нардепа, відведення військ не дає нічого, крім виконання Мінських домовленостей, які давно застаріли і не мають ніякого значення.

«Односторонні кроки по їх виконанню не приведуть ні до перемоги, ні до миру», - сказав Вакарчук.

На його думку, українська влада повинна відходити від домовленостей, які були зафіксовані п'ять років тому і які Україною, Росією, Францією, Німеччиною з тих пір читаються по-різному.

«Замість односторонніх кроків з розведення військ нам необхідна чітка стратегія лінії поведінки. Відновлення контролю над Донбасом і Кримом має бути за чітким планом, за українськими умовами», - сказав він.

Вакарчук зазначив, що для написання таких умов партія «Голос» ініціювала тимчасову спеціальну парламентську комісію з питань відновлення територіальної цілісності України.

Раніше Штаб Операції об'єднаних сил підтвердив заяву глави МЗС України Вадима Пристайка про початок розведення сил у Золотому Луганської області.

РФ називала умовою проведення зустрічі нормандської четвірки розведення сил й засобів на Донбасі (в першу чергу - Золоте та Петрівське).

Однак, через обстріли бойовиків процес розведення неодноразово зривався.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, святослав вакарчук, володимир зеленський, україна
В тему