24 Жовтня 2019
Новини

В Україні зафіксували перші випадки дифтерії

В Україні зафіксували перші випадки дифтерії

У Закарпатській області лабораторно підтверджено один випадок дифтерії, усього обстежено 123 особи, серед восьми з них лабораторно виявлено ріст дифтерійної палички без клінічних ознак.

Про це УНН повідомили у пресслужбі МОЗ.

«Діагноз «дифтерія» у 23-річного індійського студента Ужгородського медичного університету підтвердився лабораторно», - цитують дані Центру громадського здоров’я у МОЗі.

Лікарі, як зазначається, здійснили протиепідемічні заходи щодо виявлення збудника серед контактних осіб.

«Всього обстежено 123 особи, серед восьми з них лабораторно виявлено ріст дифтерійної палички без клінічних ознак, дослідження тривають. Жоден з пацієнтів не потребує введення сироватки через легкий перебіг хвороби», - повідомили у МОЗ.

За 10 місяців 2019 року в Україні, як зазначається, зареєстровано два випадки захворювання на дифтерію.

«Станом на 1 жовтня 2019 року в Україні є більше 190 флаконів сироватки від дифтерії, які надані в якості гуманітарної допомоги ВООЗ і розподілені в усі області. У Закарпатській області середній рівень вакцинації проти дифтерії складає всього 44%, в середній показник по Україні - 52%», - заявили у МОЗ.

Також зазначається, станом на 1 вересня 2019 року в Україні наявні 1,79 млн доз вакцини АКДП, 178 тис. доз АДП та 5,4 млн доз АДП-М.

В Ужгороді і досі  розшукують 12 іноземних студентів, у яких запідозрили дифтерію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дифтерія, вакцинація, закарпаття, хвороби
В тему