14 Серпня 2019
Новини

На Волинь привезли вакцину від дифтерії та правця

На Волинь привезли вакцину від дифтерії та правця

За повідомленням Волинського обласного центру громадського здоров'я, всі заклади первинної медико-санітарної допомоги області отримали  вакцину від дифтерії та правця для дітей шестирічного віку.

Чергова партія імунобіологічних препаратів надійшла на Волинь 13 серпня. Це - 5500 доз вакцини "ДІФТЕТ ДТ ВАКЦИНА" ( вакцина (адсорбована) /DIFTET DT VACCINE Difteria and tetanus vaccine (adsorbed)»), виробництва Болгарії, яка застосовується для імунпрофілактики дифтерії та правця у дітей.

Згідно з Національним календарем щеплень, діти вакцинуються від дифтерії та правця у 2,4,6, 18 місяців та 6 років (перед 1-м класом), а також отримують ревакцинацію у 16. Надалі усі дорослі для підтримання належного рівня імунітету потребують ревакцинації кожні 10 років.

Нагадаємо, що 1 серпня в місті Хмельницькому підтверджено перший у 2019-му році випадок захворювання на дифтерію. 21-річна жінка отримала 5 із 6-ти необхідних для свого віку щеплень від дифтерії.

У 2018-му році, згідно з інформацією на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ України, в Україні зафіксували 4 випадки захворювання на дифтерію: 1 - у Чернігівській області та 3 - у м. Рубіжному Луганської області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, вакцини, дифтерія, правець, вакцинація
В тему