20 Жовтня 2019
Новини

Ехінацея – від хвороб панацея: пурпурова квітка для діабетиків

Ехінацея – від хвороб панацея: пурпурова квітка для діабетиків

Ехінацея відома у світі як потужний імуномодулятор природного походження, вона стимулює клітинний імунітет, перешкоджаючи потраплянню мікроорганізмів у клітину, та протидіє переродженню тканин.

А ще ехінацея пурпурова показана й діабетикам, оскільки містить інулін, під час розщеплення якого утворюється фруктоза.

Настоянка коріння:

подрібнену сировину залити 70 % спиртом чи горілкою (1:10). Витримати 10 діб у темному місці, періодично помішуючи. Приймати по 20 – 30 крапель 3 – 4 рази на день. Для зовнішнього застосування 20 – 60 крапель настоянки розводять у склянці ізотонічного розчину (слабкий сольовий розчин: 0,9 г солі на 100 мл дистильованої води). Використовують у вигляді вологих компресів у разі опіків, гнійних ран тощо.

Настоянка з листків і квітів:

співвідношення сировини та розчинника – 1:5. Настояти 10 діб. Застосування таке само, як і настоянки коренів.

Цікаво, що чай з ехінацеї застосовують як профілактичний засіб від карієсу. Для цього 1 ст. л. сировини з будь-якої частини рослини (ліпше коріння) заливають склянкою окропу, настоюють 5 – 7 хв. і п’ють як чай кілька разів на день.

Настоянку та траву ехінацеї можна придбати в аптеці. Курс застосування препаратів ехінацеї становить 3 тижні, після того потрібно зробити перерву на 10 днів. У разі потреби можна провести 3 курси.

Застереження! Оскільки ехінацея пурпурова підвищує згортання крові, препарати з неї треба вживати обережно людям із тромбозами, тромбофлебітами тощо. Також рекомендують суворо дотримуватися дозування, інакше оздоровчий ефект може значно зменшитися.

Любов ДУДЧЕНКО, кандидат біологічних наук

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: народна медицина, медицина
В тему