9 Жовтня 2019
Новини

Забули пароль? Прості поради, як пригадати

Забули пароль? Прості поради, як пригадати

Безпечніше замість одного пароля для облікових записів придумати кілька варіантів. Проте так збільшується ризик забути шифр.

Як згадати забутий пароль, пишуть Факти ICTV.

Спробуйте різні варіанти

Дуже низька ймовірність того, що ви забудете відразу всі паролі. Тому найбільш ефективний спосіб, як згадати пароль – перебрати інші варіанти, які пам’ятаєте. Нерідко паролі у користувачів повторюються на різних ресурсах. Також проблема може бути в обліковому записі.

Згадайте, коли створювали

Якщо пам’ятаєте хоча б приблизний час створення облікового запису, постарайтеся відтворити моменти в житті, які могли вплинути на вибір кодового слова. Можливо, у вас з’явилася друга половинка або домашній улюбленець?

Вас також могла надихнути поточна адреса (номер будинку, назва вулиці), назва рідного міста або місце, де ви виросли. А, може, в паролі ви використали якісь спогади з дитинства: ім’я друга, домашньої тварини, місце, в якому провели літо.

Крім того, до складу пароля можуть входити різні цифри: дата/рік народження, частина телефонного номера, паспорта, поштового індексу. Деякі вибирають цифри за їх розташуванням на клавіатурі, наприклад, 1234 або 0987.

Якщо ця ідея здалася вам знайомою, спробуйте кілька комбінацій і поєднайте її з іншими варіантами (тварина, назва вулиці тощо).

Переконайтеся, що немає помилок

Ще один спосіб, як згадати пароль – уважно вводити кожен символ. Переконайтеся, що вимкнули клавішу Caps Lock і ввели потрібний символ з великої літери (якщо такий є). Врахуйте, що якщо спочатку створити пароль з помилкою, то потім його буде вкрай складно відновити.

В крайньому випадку можна скинути і змінити пароль. Однак є думка, що занадто часто вдаватися до цього способу не варто – це погано позначається на безпеці. Пропонуємо користуватися менеджерами паролів – вони синхронізуються з іншими пристроями, надійно зберігають інформацію, генерують нові складні варіанти.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: інтернет, цікаво знати, пароль
В тему