3 Жовтня 2019
Новини

На Волині сільський голова прикупив собі щебеню за кошт громади  

На Волині сільський голова прикупив собі щебеню за кошт громади  

Голову сільради судитимуть за заволодіння чужим майном.

Ківерцівський відділ Маневицької місцевої прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем головою однієї зі сільських рад Ківерцівського району. Про це повідомляє пресслужба наглядового відомства. 

У вересні 2011 року очільник громади підписав із держпідприємством договір про придбання щебеню та відсіву на суму майже 50 тис. грн, за які розплатився коштами з місцевого бюджету.

Отримавши продукцію без оформлення документів про її поставку сільський голова заволодів і на власний розсуд розпорядився нею, чим спричинив матеріальну шкоду сільраді на цю суму.

Нині посадовця, який щиро кається у скоєному, обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 191 КК України, й невдовзі він постане перед судом, який і визначить йому покарання.

Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем тягне за собою покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, із забороною обіймати певні посади чи провадити певну діяльність терміном до трьох років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Корупція, Волинь
В тему