3 Жовтня 2019
Новини

У селі на Волині батьки не пускають дітей у школу (відео)

У селі на Волині батьки не пускають дітей у школу (відео)

235 учнів школи села Осівці Камінь-Каширського району не ходять на заняття у школу.

14-річна Олександра Іщик показує щоденник. За розкладом, каже, сьогодні мало бути 8 уроків. Школярка їх другий день не відвідує, повідомляє UA: Волинь.

Мати 9- класниці Олександри, та другокласника Володимира Світлана Іщик каже: не пускає дітей на навчання, бо приміщення школи старе та небезпечне.

Жінка розповідає: з 2016-го у селі будують нову школу. Її мали відкрити цього навчального року. 2 жовтня разом з іншими батьками жінка прийшла під будівлю старої школи на акцію протесту.

Разом з батьками на акцію протесту прийшли 30 працівників школи – каже директорка закладу Любов Дем’яник. Розповідає, навчатися у новій школі 235 учнів мали з першого вересня.

Керівниця школи показує один з 5- корпусів навчального закладу. Каже: 2013-го ці приміщення були визнані аварійними. У нині не діючому харчоблоці закриті вікна, спортзалу, каже Любов Дем’яник, у школі немає. У приміщенні, де харчуються діти, – залишки їжі, на стелі – грибок.

Показали й нову триповерхову школу. У ній 14 класних кімнат – розповів завгосп Михайло Леонець. На першому поверсі спортивна зала. Батьки оглядають харчоблок. Тут є кухонна техніка, проведені комунікації, встановлені умивальники та холодильник. Як розповів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, вартість нової школи 75 мільйонів гривень. Роботи завершені на 96 відсотків. Сьогодні, каже, приїхав переконати батьків пустити дітей навчатися, поки у стару школу.

Під час акції протесту присутні батьки проголосували за те, аби не пускати дітей на навчання до старої школи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: камінь-каширський, школа, село
В тему