2 Жовтня 2019
Новини

Як легко і швидко подолати паніку

Як легко і швидко подолати паніку

Панічні атаки можуть серйозно зіпсувати життя, хоча в реальності вони представляють собою механізм боротьби з надзвичайними ситуаціями. На жаль, часом ці атаки проявляються в найшкідливіших обставин.

Експерти зібрали поради, як подолати паніку і взяти себе в руки, пише Соцпортал.

  • Чи будете ви воювати. Не треба чинити опір панічним атакам і щосили стримувати себе, оскільки це контрпродуктивно. Коли ви чините опір, то панічна атака стає абсолютно нестерпним. Дослідники довели, що в разі розвитку панічної атаки їй потрібно дати пройти якомога швидше, а значить, ніякого опору чинити не потрібно.
  • Чесність з собою. Під час панічної атаки ви повинні переконати себе в тому, що це саме вона, а зовсім не реалізація якихось ваших кошмарних сценаріїв. Наприклад, ви смертельно боїтеся інфаркту, і вам здається, що він у вас відбувається (з усіма симптомами на зразок болю у грудях), але в реальності це всього лише панічна атака. Поговоріть самі з собою і переконайте себе в тому, що боятися не потрібно.
  • Скоро кінець. У розмові з самим собою також необхідно постійно наголошувати на те, що панічні атаки тривають не надто довго. Максимальна їх тривалість - 10 хвилин. Переконайте себе в тому, що вона швидко закінчиться, а вам необхідно просто дочекатися її завершення.
  • Правильне дихання. Напад паніки викликає легке запаморочення, тому тут на допомогу можуть прийти практики глибокого дихання. При панічної атаки ми починаємо дихати швидко і ковтати повітря, але якщо ви зможете відрегулювати дихання, то швидко впораєтеся з неприємними симптомами.
  • Відволікаючи себе. Під час нападу паніки найрозумніше - зосередити свої думки і увагу на чомусь зовсім іншому. Поговоріть з ким-то, постарайтеся заспівати пісню, а краще вийти і прогулятися. Зовнішнє оточення (стіни кімнати, офісу) може спровокувати панічну атаку, тому постарайтеся його змінити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: панічні атаки, здоровий спосіб життя, цікаво знати, психологія
В тему