5 Березня 2019
Новини

«Старшаки» тримають у страху всю школу: шестикласника побили до струсу мозку

«Старшаки» тримають у страху всю школу: шестикласника побили до струсу мозку

Хоча в Україні на законодавчому рівні встановлені покарання за булінг, в Куп’янську (Харківська область) у школі № 6 серед дітей процвітає насильство і цькування слабших.

Два восьмикласники постійно знущаються над іншими учнями – плюють дітям у спину, штовхають їх, кажуть усяку гидоту, можуть чіпати особисті речі, лазити по сумках, передають «Факти».

Але піком такого «нетолерантного» ставлення стала НП, у результаті якої був побитий учень 6 класу. Хлопець отримав струс мозку. Про це в Facebook у групі «Батьки SOS» пише Марина Рисова і публікує фото сина в лікарні.

Вона розповіла випадок, який стався в школі 11 лютого, коли кривдники знущалися над однокласником, забравши його взуття на уроці фізкультури. За старшого заступився шестикласник (син Рисової), якого хлопчаки побили по голові. Дитина знепритомніла. У хлопчика лівий бік лиця розпухнув. Лівого ока не було видно. Дитину лікували в травматології місцевої лікарні. Однак після медичної допомоги йому не покращало. У нього діагностували набряк лівої половини обличчя, внутрішню черепну гіпертензію та інші порушення.

Як пише Рисова, батьки хуліганів з адміністрацією школи «хотіли все владнати миром», але вона відмовилася від моральної компенсації «тільки за документами (чеками)». Жінка стверджує, коли дізналися про зміну діагнозу на страшніший, батьки кривдників її сина зникли.

Нібито батьки обіцяли, що діти більше нікого не ображатимуть. Жінка хотіла покарати кривдників, звернувшись у поліцію, але, як виявилося, її заяву не внесли до Єдиного реєстру досудового розслідування. За її словами, сталося це через зв’язки родичів шкільних хуліганів з керівництвом міста.

Однак мати не збирається здаватися. Повідомляє, що 26 лютого написала повторно заяву в поліцію про побиття сина, також просила пояснити причину нерозгляду її першого звернення, того ж дня подала заяву в прокуратуру, а потім почала писати до журналістів, зателефонувала на гарячу лінію поліції.

«Адміністрація школи хоче повернути мені гроші за лікування і лякає мою дитину, що це такі люди, які викрутяться і їм нічого не буде... Я не піддаюся на провокації, мені не страшно. Зі мною зв’язуються батьки і діти, які роками страждають від цих хлопців... Буду боротися проти «совкової системи»... не хочу, щоб інші діти страждали!» – підсумовує вона.

Відзначається, за підсумками 2018-го Україна ввійшла до першої десятки європейських країн за рівнем поширеності булінгу – за рік у школах зафіксували близько 109 тисяч звернень до психологів через цькування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, булінг, школа
В тему