25 Вересня 2019
Новини

В Україні дозволили проектувати кухні-ніші та кухні-вітальні

В Україні дозволили проектувати кухні-ніші та кухні-вітальні

З 1 грудня 2019 року в Україні набудуть чинності нові ДБН В.2.2-15: 2019 «Житлові будинки. Основні положення».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

У документі передбачено нововведення, що стосується проектування кухонь, не відділених від інших приміщень. Кухні-ніші і кухні-вітальні за новими нормах можуть розташовуватися не тільки в однокімнатних квартирах, але і в багатокімнатних (2 і більше кімнат). За словами чиновника, нововведення дозволить більш корисно і раціонально використовувати житлову площу.

«Часто, купуючи квартиру, мешканці роблять перепланування самостійно, бажаючи об'єднати в єдиний простір вітальню і кухню. Тепер цього не потрібно буде робити, адже в нових нормах це дозволено робити відразу при проектуванні», ? зазначив Лев Парцхаладзе.

Заступник міністра також уточнив, що в нових ДБН допускається влаштування кухні-ніші і об'єднання кухні з вітальнею, якщо вона буде обладнана електричною плитою і механічною витяжною вентиляцією.

Нові ДБН В.2.2-15: 2019 «Житлові будинки. Основні положення» вступають в дію з 1 грудня 2019 року.

Нагадуємо, що ДБН ? обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, закон, кухня, україна
В тему