25 Вересня 2019
Новини

Замість забудови: у Луцьку з’явиться сквер з унікальними деревами

Замість забудови: у Луцьку з’явиться сквер з унікальними деревами

Луцькі депутати вирішили захистити унікальні дерева від знищення.

Аби захистити від забудови «зелену зону» із унікальними видами дерев, що знаходиться на проспекті Відродження, неподалік від Луцького навчально-методичного центру профспілок, луцькі депутати вирішили віддати територію під опіку КП «Парки та сквери міста Луцька» та надати їй статус скверу, пише ІА Волинські новини.

Про це розмовляли під час пленарного засідання 62-ї чергової сесії Луцької міської ради.

Зі слів депутата Ігоря Поліщука, сквер на Відродження – унікальний для Луцька, адже такого переліку насаджень унікальних та екзотичних дерев у місті більше немає:

«Прошу звернути особливу увагу на це питання, адже цей сквер – унікальний для Луцька. Таких дерев більш нема в Луцьку – це й дерево катальпа, і оцтове дерево тощо. Цей сад висаджений колишнім головою виконкому. Мені відомо, що нинішнє керівництво профспілок шукає інвестора для забудови цього скверу. Ми маємо прийняти рішення і не допустити знищення зелених насаджень на території. Там є незаконна тимчасова споруда – кафе. Його ми демонтуємо. На наступний рік зробимо освітлення, реконструкцію і дитячий майданчик. Також відновимо роботу кафе. Це буде ще одне місце, де люди зможуть відпочити, а мами з дітьми – погуляти», - зазначив депутат.

До слова, вищезгадана земельна ділянка, на якій розташований сквер, знаходиться у комунальній власності.

Таким чином, 33 луцькі депутати проголосували «За» такий проект рішення.

Читайте також:

Окупували парк: у місті на Волині проти ворон-«терористок» застосують горілку

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк
В тему