24 Вересня 2019
Новини

Били навіть непритомним: у Польщі жорстоко побили українського студента

Били навіть непритомним: у Польщі жорстоко побили українського студента

На півдні Польщі в місті Жори група з п'яти чоловік жорстоко побила студента з України.

Про це повідомила місцева поліція в понеділок, 23 вересня. 

Відзначається, що інцидент стався в суботу ввечері на вулиці Рибницький. Один з чоловіків запитав студента, звідки він приїхав. Коли той сказав, що з України, почалося побиття.

«Нападники били і штовхали 19-річного хлопця навіть тоді, коли той вже лежав на землі і втратив свідомість. Коли він прийшов до тями - нападники втекли з місця злочину. На щастя, побитого і закривавленого українця знайшли перехожі, двоє чоловіків, які викликали швидку допомогу», - йдеться в повідомленні.

Студента госпіталізували в лікарню з численними гематомами. Також йому вибили зуби. 

Поліція офіційно оголосила нападників в розшук. За інформацією польських ЗМІ, Центр моніторингу расистського та ксенофобського поведінки оголосив нагороду в розмірі 4000 злотих (24,4 тисяч гривень - ред.) за допомогу в затриманні злочинців.

Ми писали, що у Польщі нова хвиля антиукраїнських настроїв, каталізатором яких став скандал у Гдині.

В очах польських роботодавців українці стоять на нижчому щаблі, ніж поляки. Часто їм пропонують меншу оплату праці. Польські роботодавці вважають, що українським трудовим мігрантам, які не мають грошей, немає куди діватися. Тому з ними укладають так звані «сміттєві» угоди, які не мають опису прав працівника-мігранта.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Світ, бійка, студенти, українці у польщі, бійка
В тему