19 Вересня 2019
Новини

«Зло має бути покаране»: Сенцов дав свідчення для Гааги про мучителів із ФСБ

«Зло має бути покаране»: Сенцов дав свідчення для Гааги про мучителів із ФСБ

Український в’язень Кремля дав свідчення для Гааги про тортури ФСБ РФ щодо українських політв’язнів.

Український режисер Олег Сенцов, недавній політичний в’язень Росії, дав свідчення для Гаазького міжнародного трибуналу про тортури, які вчиняли щодо політичних в’язнів російські тюремщики, передає «Апостроф» з посиланням на інтерв’ю Сенцова «Громадському».

«Коли я потрапив у «Лефортово», я дав пояснення своєму адвокату з приводу цих тортур. Потім у суді виступив... З приводу того, хто там був – це були співробітники ФСБ, московська група, яка приїхала спеціально за завданням... Я свідчення дав – на ФСБ, на їхні дії, для Гаазького трибуналу, щоб показати їхні дії. Зло має бути покаране», – сказав Сенцов.  

За його словами, у катівнях Кремля та в «підвалах» Донбасу відбуваються страшні речі. І ті політичні полонені, яких утримують в неволі Росія і так звані «ДНР/ЛНР», досі переносять нелюдські муки.

«Є люди, які пережили набагато більші страждання, набагато більші тортури, набагато більше приниження, моральне і фізичне. Наприклад, Карпюк, Клих. І які все ще сидять у в’язницях на Донбасі. І те, що там відбувається, – це страшні речі», – розповідає Сенцов.

Також він зазначив, що, крім співробітників ФСБ, було кілька працівників СБУ, які перекинулися до окупантів.

«Там були співробітники ФСБ і кілька співробітників СБУ, які перейшли на той бік. Вислужувалися, щоб їх узяли на нову службу», – каже режисер.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, олег сенцов, гаага, кримінал, росія
В тему