6 Вересня 2019
Новини

Вілкул в овечій шкурі: двох «опоблоківців» оголосили в розшук

Вілкул в овечій шкурі: двох «опоблоківців» оголосили в розшук

Олександра Вілкула і його однопартійця по «Опоблоку» розшукують.

Народні депутати 8-го скликання із фракції «Опозиційний блок» Олександр Вілкул та Дмитро Колесніков сповіщені про підозру у вчиненні злочину, розпочато їх розшук, передає «Газета по-українськи».

Про це заявив колишній генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook.

«Колишніх народних депутатів Вілкула і Колеснікова рік тому взяли під захист Регламентний комітет і ВР, не давши дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності.
І лише після втрати ними депутатського статусу, вчора їм оголошено підозри і розпочато процедуру розшуку. Ось чому я за скасування депутатської недоторканності», – написав Луценко.

Торік у жовтні парламент не зміг зняти недоторканність із народних депутатів від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова. Прокуратура просила дозволу притягнути їх до кримінальної відповідальності. Про затримання й арешт не йшлося.

Вілкула підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді керівника Дніпропетровської облдержадміністрації. Нібито незаконно передав в оренду кілька земельних ділянок (загальною площею понад 21 га, через що збитків зазнали більш як 2000 пайовиків).

Колєсніков як голова Агентства держ­майна добився приватизації ракетного заводу, який потім знищили, за словами Луценка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, олександр вілкул, розшук, гпу
В тему