6 Вересня 2019
Новини

Хлопці гинули даремно? При викраденні Цемаха одного «кіборга» вбили, а двоє отримали поранення

Хлопці гинули даремно? При викраденні Цемаха одного  «кіборга» вбили, а двоє отримали поранення

Операція по захопленню Цемаха готувалася в умовах найсуворішої секретності три роки. Було відомо, де знаходиться колишній командувач ППО так званих військ «ДНР».

Розвідники отримали сигнал, що Цемах в конкретний момент знаходиться в своїй квартирі в окупованому Сніжному і саме в цей час перебуває в стані сильного алкогольного сп'яніння разом з ще двома бойовиками, - пишуть Факти.

При заході в Сніжне 27 червня 2019 року наші розвідники підірвалися на міні. Олександр Колодяжний і ще один боєць отримали важкі поранення. Тим не менш група успішно виконала завдання і переправила майже непритомного Цемаха (терориста доводилося тягнути на собі) на територію, підконтрольну Україні. Яким чином на нашу територію переправляли поранених не повідомляється. Відомо тільки, що сама операція проводилася вранці — тобто в світлий час доби.

Одного з поранених розвідників ампутували ногу до коліна. За життя Олександра Колодяжного боролися два тижні. Але, на жаль, 11 липня він помер, так і не прийшовши до тями. У Олександра в Дніпропетровській області залишилися мама і дорослий син.

Олександр Колодяжний народився в місті Жовті Води Дніпропетровської області. Відразу ж після початку бойових дій на сході України пішов на фронт добровольцем. У жовтні-листопаді 2014 року «Кол» був серед тих, хто захищав Донецький аеропорт. Саме він, ризикуючи життям, поставив український прапор над старим терміналом ДАПа.

«Кол» був бійцем 74-го розвідувального батальйону. Побував фактично у всіх гарячих точках — Мар'їнці, Широкіно, Пісках, Авдіївської промзоні. За час служби Колодяжний завоював славу одного з кращих розвідників ВСУ, був нагороджений орденами «За мужність» і удостоєний звання «Народний Герой України». Тричі був поранений. Після чергового кульового поранення в ногу лікувався в госпіталі півроку, але так рвався на фронт, що втік туди на милицях.

Водночас речниця СБУ Олена Гітлянська заперечила інформацію, що під час операції по затриманню Володимира Цемаха загинув працівник СБУ. 

«Жодного співробітника СБУ не загинуло», - відповіла вона на питання про коментар щодо поширеної у ЗМІ інформації про втрати Служби безпеки у спецоперації щодо Цемаха.

Проте втрати у ній могли понести інші силовики, зокрема Сили спецоперацій.

Крім того, видання Obozrevatel з посиланням на власні джерела пише також про те, що під час операції по Цемаху загинув один «розвідник 74-го окремого розвідувального батальйону і один був важко поранений».

«Дорогою назад підірвалися в сірій зоні», - цитує Obozrevatel своє джерело, і додає, що операція розвідки справді була спільною з СБУ.

Офіційної інформації про спецоперацію щодо затримання і вивезення з території «ДНР» Володимира Цемаха до цього часу немає.

Напередодні журналістка видання «Настоящее время» Ірина Ромалійська написала у Facebook: «Під час безпрецедентної для Києва операції (з такого глибокого тилу ворога спецпризначенці ще нікого не вивозили) Один співробітник СБУ загинув, двоє були поранені. Україна дістала Цемаха, як мінімум, ціною одного життя».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, кіборг, звільнення, смерть, викрадення, оос
В тему