3 Вересня 2019
Новини

Віднині нардепи без «імунітету»: Рада зняла депутатську недоторканність

Віднині нардепи без «імунітету»: Рада зняла депутатську недоторканність

Зміни до Конституції набудуть сили із 1 січня 2020 року.

Народні депутати 3 серпня під час другого засідання Верховної Ради 9-го скликання проголосували за закон про зняття депутатьської недоторканності, передає ТСН.

Комітет ВР схвалив законопроєкт про зняття недоторканності. Законопроєкт № 7203 Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) підтримали 373 нардепи.

Зазначимо, що за зняття недоторканності бралася ще Рада минулого скликання, однак проєкт закону № 7203 відправили на доопрацювання і він так і не був проголосований. Після президентських виборів 2019-го року законопроєкт було визначено як невідкладний та винесено на розгляд на першому ж засіданні. 

«Законопроектом пропонується викласти статтю 80 Конституції України у новій редакції, що скасовує положення, за якими народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності», – йдеться в пояснювальній записці до закону.

Недоторканності депутатів позбавлять від початку 2020 року. Закон повинен підписати президент.

Нагадаємо, 29 серпня під час першого засідання парламенту 9-го скликання, депутати проголосували за постанову № 1095 про попереднє схвалення законопроєкту про зняття недоторканності. Рішення підтримали 363 депутати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему