28 Серпня 2019
Новини

Українці сказали, чого найперше очікують від Зеленського

Українці сказали, чого найперше очікують від Зеленського

Першочерговими завданнями для президента Володимира Зеленського та його команди громадяни вважають: припинення вогню на Донбасі - 71,5%, зростання життєвих стандартів людей (зарплат, пенсій тощо) - 44%, зниження тарифів - 31%.

Про це свідчать дані опитування фонду «Демократичні ініціативи» та КМІС.

Українці назвали головні вимоги до Зеленського
Українці назвали головні вимоги до Зеленського

Дані опитування свідчать, що за останні чотири роки сьогодні українці найбільше впевнені в успіху реформ в Україні (70%, із них 26% впевнені в успіху і ще 44% загалом вірять, хоч і мають певні сумніви). Зовсім не вірять в успіх реформ зараз 6% громадян (для порівняння: у липні 2015 року таких було 30%, у травні 2016 р. - 28%, у жовтні 2017 р. - 40%).

У здійсненні необхідних реформ громадяни усі сподівання покладають на новообраного президента а Зеленського (66%), новообрану Верховну раду (43%) та майбутній уряд (35,5%). Усі інші інстанції, на які покладалися раніше громадяни заради здійснення реформ, істотно втратили у своєму значенні - громадські організації, країни Заходу, МВФ та Світовий банк, вчені.

Українці назвали головні вимоги до Зеленського
Українці назвали головні вимоги до Зеленського

Щодо пропозицій люстрації (звільнення) посадовців колишньої влади думки громадян поділилися: 31% певні, що звільняти треба всіх без винятку, ще 29,5% вважають, що звільняти треба індивідуально - тих, хто був задіяний у протиправній діяльності чи просто не справляється з роботою, а на думку 16%, звільняти треба тоді, коли на цю посаду є краща кандидатура.

Пропозицію електронного голосування (за допомогою Інтернету) підтримує 38,5% громадян, не підтримує - 43%, решта не визначилися.

 

Дані опитування фонду «Демократичні ініціативи» та КМІС свідчать, що наприкінці серпня 2019 року перші кроки Володимира Зеленського на посаді президента та його команди позитивно оцінюють 63% громадян, негативно - 13%, ще 24% не визначилися.

Нагадаємо, за даними опитування КМІС, більшість українців у перші 100 днів президентства Володимира Зеленського очікували від нього зниження тарифів на комунальні послуги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, українці, вимоги, володимир зеленський
В тему