28 Серпня 2019
Новини

Білоруси відмовилися від львівського сала

Білоруси відмовилися від львівського сала

Білорусь обмежує ввезення свинини із Львівської області України через африканську чуму свиней (АЧС).

Про це повідомили в Департаменті ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Білорусі, передає БЕЛТА.

«... вводяться тимчасові обмеження на ввезення до Білорусі з українського регіону живих свиней, зоопаркових та циркових тварин сприйнятливих видів, свинини (в тому числі м’яса диких кабанів) та іншої харчової свинарської сировини, а також продуктів їх переробки, шкіряної, рогокопитної і кишкової сировини, щетини, мисливських трофеїв, отриманих від тварин сприйнятливих видів, іншої продукції», — йдеться в повідомленні.

У департаменті також поінформували про необхідність посилити заходи контролю щодо забезпечення біологічного захисту великих свинарських комплексів, свинарських ферм і господарств усіх форм власності.

Нагадаємо, в Україні АЧС не вщухає з 2012 року.

Тільки в минулому році в Україні контролери зареєстрували 145 випадків АЧС. В цьому — вже 43.

За словами депутата Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і недолік компетентних кадрів.

Більш того, в Україну фермери масово приховують АЧС через колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

Ми писали, що поблизу села Кавське Стрийського району на Львівщині було зафіксовано падіж худоби через збудника африканської чуми свиней. До боротьби зі спалахом чуми залучили Нацгвардію.

На дорогах при в’їзді до епізоотичного осередку нацгвардійці несуть службу на постах разом із працівниками поліції та за участі працівників управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини цілодобово.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, Світ, суспільство, африканська чума свиней, відмова, білорусь, сало
В тему