27 Серпня 2019
Новини

«Шахові фігури»: Зеленський звільнив головного контррозвідника СБУ

«Шахові фігури»: Зеленський звільнив головного контррозвідника СБУ

В трудовій біографії уже колишнього головного контррозвідника країни були як успішні спецоперації, так і не надто. 

27 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення глави Департаменту контррозвідки Служби безпеки України Олексія Петрова. Про це йдеться на сайті глави держави, передає «Апостроф».

В цей же день Зеленський призначив Петрова керівником Служби безпеки України в Кіровоградській області.

У свою чергу журналіст Юрій Бутусов зазначив, що Зеленський прийняв одне із знакових кадрових рішень в СБУ.

«На пост начальника ДКР планується висунення одного з чинних керівників управлінь. Петров керував багатьма контррозвідувальними операціями в цій війні, зокрема на окупованій РФ території. Було чимало успіхів у нашої контррозвідки, якими СБУ заслужено пишається – контррозвідникам вдалося завдати великої шкоди російським окупантам» , – пише він у соцмережі.

Бутусов додав, що були і провали у Петрова.

«Більшість проблем публічно обговорювати не варто. Але не можна не згадати справу перекладача Кабміну Єжова, якого урочисто затримував сам Петров біля КМ у прямому ефірі телеканалу «Прямий» і який зараз гуляє на свободі через недостатність доказів. Це був абсолютно непотрібний піар. Однак найбільш значущою підставою для звільнення стала інформація про тісні контакти глави ДКР з бізнесом і політиками», – пише журналіст.

Він зазначив, що Петрова перевели в область для його ж безпеки, адже той володіє інформацією про діяльність контррозвідки, яка має особливу важливість для держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій підписав новий Виборчий кодекс

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, володимир зеленський, сбу
В тему