27 Серпня 2019
Новини

«НП»: у готелі в центрі Львова знайшли наладовану «базуку»

«НП»: у готелі в центрі Львова знайшли наладовану «базуку»

Заряджений гранатомет у фойє готелю наробив переполоху в місті Лева.

У фойє готелю «Львів» на проспекті Чорновола, 7 у Львові знайшли гранатомет із бойовим зарядом усередині. Небезпечну знахідку виявили у вестибюлі готелю у ніч на понеділок, 27 серпня. У поліції інцидент кваліфікували, як тероризм, передає «24 канал».

Зазначається, що предмет, схожий на гранатомет, виявили близько 2:40 ночі, повідомивши про це Галицький відділ поліції міста. Під час огляду місця знахідки співробітники поліції вилучили предмет, зовні схожий на РПГ-22 з бойовим зарядом усередині, повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Після огляду виявленого предмета експертами, було встановлено, що заряд, який містився всередині гранатомета, придатний для вибуху.

Небезпечна знахідка

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого статтею «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» ( частина 1 статті 263 ККУ).

Також, оскільки дії невідомої особи створювали реальну небезпеку для життя і здоров’я людей і могли завдати значних матеріальних збитків, їх додатково кваліфікували як терористичний акт.

Наразі вирішується питання про передачу кримінального провадження за підслідністю до слідчого відділу Управління СБУ у Львівській області.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі Львівської місцевої прокуратури № 1.

До речі, у ніч на понеділок у центрі Києва з гранатомета обстріляли будівлю ПАТ «Мостобуд». Невідомі особи поцілили у приміщення на четвертому поверсі будівлі. На щастя, внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

За непідтвердженою інформацією, поліція розшукує двох осіб на мопеді. Обстрілявши будівлю Мостобуду, вони зникли у невідомому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва будинок обстріляли з гранатомета (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, НП, зброя
В тему