22 Серпня 2019
Новини

Нелюдам вхід заборонено: у Польщі українців не впускають у популярний ресторан

Нелюдам вхід заборонено: у Польщі українців не впускають у популярний ресторан

У польському місті Гдиня популярний ресторан потрапив в скандал через необдуманого рекламного оголошення про пошук співробітників.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

У скандальному оголошенні повідомлялося, що заклад шукає шеф-кухаря, але є умова: «zero Ukrai?ców czy innych podobnych» ( «нуль українців або інших подібних»). Ситуація зацікавила польський центр відстеження расистської та ксенофобської поведінки. Представник цієї організації Конрад Дульковский анонсував звернення в прокуратуру з приводу злочину - публічного розпалювання ненависті на національному ґрунті.

Ймовірно, рестораном зацікавиться польська інспекція праці. В ході скандалу користувачі соцмереж вказали закладу на те, що запис ксенофобська.

На це представник ресторану відповів: «Ми раді всім клієнтам, проте недолюдам - ні». 

Однак пізніше юрист ресторану і представник власника адвокат Лукаш Ковальський заявив, що оголошення висловлює думку лише його автора, а решта працівників закладу не мають нічого спільного з цією заявою. Ковальський також зазначив, що автор скандальної заяви також принесе свої вибачення і додав, що скандал викликав масштабну хвилю ненависті до співробітників і власнику ресторану. Деякі погрожували спалити заклад.

Ми писали, що найчастіше права українських заробітчан порушуються в Польщі. Тому за кордон на роботу не планують повертатися 20% українців, які довгостроково працювали там. Переважно це стосується заробітчан, які працювали у Польщі, Росії та НІмеччині та отримували зарплату менше за $1 тис.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, суспільство, українці у польщі, скандал, сексизм, ресторани
В тему