22 Серпня 2019
Новини

Повідомили, за яких умов можуть одружуватися неповнолітні

Повідомили, за яких умов можуть одружуватися неповнолітні

Право на створення сім'ї мають особи, які досягли шлюбного віку, тобто 18-річчя.

Це  вік, коли люди досягають соціальної, фізичної та психічної зрілості, - інформує прес-служба Судової влади України.

Чоловіки та жінки мають однакове право на шлюб, без будь-яких обмежень щодо раси, національності чи віросповідання – про це говориться в Декларації прав людини, прийнятій Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році.

Обов’язковою вимогою для вступу до шлюбу є вільне волевиявлення жінки і чоловіка на реєстрацію шлюбу без будь-якого насильства, тиску чи погроз з боку родичів.

Якщо бажання одружитись приходить до неповнолітнього, то таке право йому надає суд, який розглядає справу за місцем проживання заявника. Заява буде задоволена, якщо це відповідатиме інтересам неповнолітнього, а суд отримає вагомі на те докази. Найчастіше такими доказами є вагітність жінки, народження у пари дитини чи фактичне проживання чоловіка і жінки.

Варто зауважити, що батьки неповнолітнього, хоч і є зацікавленими особами у справі, проте їх згода чи заперечення не матимуть вирішального значення у суді.

Кожен випадок, де до суду звертаються з проханням про зниження шлюбного віку є індивідуальним і детально розглядатиметься суддею. А суд розглядає право на одруження неповнолітнього саме з конкретною особою, а не взагалі будь з ким. Подавати заяву за надання судом права на шлюб має особа, яка досягла 16 років. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, шлюб, суд, українці, діти
В тему