20 Серпня 2019
Новини

Зеленський зробив цілий ряд мужніх кроків щодо врегулювання ситуації на Донбасі – Макрон

Зеленський зробив цілий ряд мужніх кроків щодо врегулювання ситуації на Донбасі – Макрон

За словами президента Франції Еммануеля Макрона, він сподівається, що  вдасться знайти нову динаміку у врегулюванні ситуації на Донбасі.

Як повідомляє УНІАН, про це Макрон заявив під час спільного спілкування разом з президентом РФ Володимиром Путіним з пресою в Борм-ле-Мімоза, на півдні Франції.

Зокрема, президент Франції зазначив, що президент України Володимир Зеленський зробив «кілька короткострокових заходів» з метою зміни ситуації на Донбасі.

«Необхідно відзначити, що є з боку Зеленського цілий ряд мужніх кроків, вчинків у цьому конфлікті, який триває вже п'ять років, і який просто привів до того, що цивільне населення живе в жахливих умовах», - заявив Макрон.

При цьому президент Франції наголосив, що «необхідно пам'ятати про регіональну ролі Росії».

«Я сподіваюся, що за наступні години, дні, місяці ми знайдемо, знайдемо нову динаміку, і те, що нам дасть змогу корисно обговорити і просунутися вперед. Є, звичайно, питання у безпековій сфері», - сказав Макрон.

«Ми повинні проводити саміт «нормандської четвірки» за умови, якщо буде справді досягнуто відчутних результатів, а не зустріч заради зустрічі. І ми обговорюємо все ті кроки, які ми можемо вжити з кожного боку. Через кілька днів буде проведено зустріч наших дипрадників для того, щоб підготувати наступну «нормандську зустріч» на вищому рівні», - додав президент Франції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, володимир зеленський, донбас, еммануель макрон, володимир путін
В тему