20 Серпня 2019
Новини

В Україну доставлятимуть газ із Румунії: альтернативу російському газу

В Україну  доставлятимуть  газ із Румунії: альтернативу російському газу

Для отримання природного газу з території Румунії «Укртрансгаз» і «Молдовагаз» дійшли згоди у технічні рішення щодо створення необхідних потужностей.

Про це повідомляє прес-служба українського підприємства.

Транзит палива відбуватиметься завдяки системі трансбалканських трубопроводів шляхом реверсу.

«Фахівці погодили модернізацію прикордонних газовимірювальних станцій ГВС «Гребеники» (Україна) та ГВС «Каушани» (Молдова) для роботи в реверсному режимі. Українська сторона планує побудувати додаткові обвідні лінії газопроводів, встановити нові технологічні перемички з монтажем трьох шарових кранів та завершити реконструкцію ГВС "Гребеники" до кінця 2019 року», - інформують в «Укртрансгазі».

 Очікується, що постійна потужність для імпорту з Румунії обсягом 1,5 млрд кубометрів газу на рік буде створена до 1 січня 2020 року. Це забезпечить основну мету проекту – диверсифікацію маршрутів газопостачання України.

«Транспортування блакитного палива від точки Ісакча-1- Орловка відбуватиметься магістральними газопроводами «Роздільна – Ізмаїл» та «Шебелинка – Дніпропетровськ – Кривий Ріг – Ізмаїл», - уточнюють на підприємстві.

Фахівці наголошують, що для України і Молдови цей проект має стратегічне значення, адже диверсифікація шляхів постачання газу підвищить надійність та безперебійність забезпечення блакитним паливом споживачів в обох країнах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, укртрансгаз, плата за газ, ціни
В тему