8 Серпня 2019
Новини

Сон по сусідству з бджолами зміцнює імунітет і позбавляє проблем із хребтом

Сон по сусідству з бджолами зміцнює імунітет і позбавляє проблем із хребтом

Дій активно! Живи позитивно!

До Юрія Мещерякова звертаються не лише родичі та друзі, але і зовсім не знайомі люди, які хочуть за допомогою сеансів апітерапії відновити здоров’я. А все тому, що на дачі жителя Луцька є апітерапевтичний будиночок, мешканці якого – бджілки, допомагають при найрізноманітніших захворюваннях. Детальніше у розмові з пасічником, який займається бджолярством більше десяти років.  

– Пане Юрію, яка користь бджолиної хатинки для здоров’я людини?  

– Ще наші предки-пасічники зауважили, що рівномірний бджолиний гул гарно заспокоює,  сприяє нормалізації сну і, відповідно, гарному відпочинку. Велике значення має і ароматерапія, адже запахи меду, прополісу, свіжозанесеному нектару також суттєво впливають на здоров’я людини. Тепло, яке випромінює бджолина родина, також гарно впливає на психоемоційний стан, а мікровібрація тіл крилатих трудівниць вирівнює біополе людини.  

– Ви також змайстрували апідім?  

– Так, знаючи про ці дивовижні властивості, я давно мріяв змайструвати апідім. Тож почав читати спеціальну літературу стосовно правил будування такої хатинки, адже нині є дуже багато конструкцій таких будинків, які майструють під різні рамки та з різною кількістю вуликів-лежанок. Однак я хотів максимально наблизитися до використання природніх матеріалів. Тому дах зробив з очерету, який не нагрівається, є екологічно чистим і довговічним матеріалом. Я сам косив очерет, в’язав у снопи, закріплював на кроквах будиночка, для будівництва якого використав сосновий брус. В цьому всьому мені допомагав зять, з яким ми змайстрували хатинку на 12 вуликів по 6 з кожної сторони під українську рамку. Лежанка накрита лляними мішками. А ось подушка зроблена з мішковини та набита ароматним сіном. 
?І коли кладеш голову на лежанку, під якою через три сантиметри перебувають бджоли, які гудуть, виділяють тепло і ти вдихаєш гаму ароматів, то сон приходить дуже швидко і нечутно. І ти просинаєшся, гарно відпочивши.  

– Часто можна почути, що апідім є панацеєю від всіх хвороб. Чи це правда?  

– Насправді немає ніякої панацеї,хоча сеанси перебування в бджолиному будиночку дуже гарно допомагають при лікуванні респіраторних захворювань, хвороб хребта, лікуванні деяких внутрішніх захворюваннях, і, безумовно, при порушеннях сну. 

– Незабаром зима. Можливо, Ви порадите засіб для зміцнення імунітету? 

– Так, прийшла осінь, наближається зима, які несуть за собою зміни погоди, вірусні захворювання  та інші неприємності. Для укріплення імунітету раджу використовувати в першу чергу правильно приготовлений пилок ( краще свіжий, який залитий свіжим медом) – по 1 чайній ложці 2 – 3 рази в день. А найефективніший продукт – це перга. Саме в ній міститься дуже багато вітамінів, амінокислот та інших корисних для організму мікроелементів. Також рекомендую забрус, який треба жувати і можна ковтати, тому що під ними знаходиться природній антибіотик лізіцим. Для профілактики та лікуванні захворювань горла використовую 30-відсоткову спиртову настоянку прополісу для полоскання. При кишкових інфекціях рекомендую пити водну настоянку ромашки чи звіробою разом із спиртовим розчином прополісу – на стакан настоянки трави одна чайна ложка прополісу. Для дітей, звичайно, зменшити до половини чайної ложки. Ці ліки можна використовувати разом із лікарськими препаратами. Ці всі препарати ми використовуємо в своїй сім’ї, і вже неодноразово переконувалися в їхній ефективності. А ще – обов’язково готуємо цілющий засіб, який застосовуємо при ангіні, ларингіті та інших захворюваннях. Отож, потрібно зі зрізаних нижніх листочків алое віджати сік, розчинити в ньому мед в пропорції 10 грам меду на 50 мілілітрів соку. Приймати по одній чайній ложці тричі на день, за чверть години до їжі. Курс лікування становить один місяці і за цей час не лише минає хвороба, але і зміцнюється імунітет. Також цією сумішшю можна змазувати слизову носа для профілактики вірусних захворювань.

Ксенія Фірковська

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, олександр шевченко, конкурси
В тему