7 Серпня 2019
Новини

Зеленський повідомив, про що говорив з Путіним

Зеленський повідомив, про що говорив з Путіним

Президент Володимир Зеленський сьогодні вранці провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це він розповів на брифінгу в Офісі президента.

Він нагадав, що закликав якомога швидше зібратися «нормандську четвірку» і «подивитися один одному в очі і припинити цю війну». Він додав, що також сам подзвонив Путіну. 

«Я сьогодні вранці тільки що розмовляв з президентом Росії Володимиром Путіним, терміново йому подзвонив, сказав, що це нас не наближує до миру», - розповів Зеленський.

Він також закликав Путіна вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивства українців.

«Це перше. Друге питання, яке я піднімав - те, що ми продовжуємо розмінування і нам потрібно з того боку скоротити терміни будівництва з боку Станиці Луганській мосту», - додав президент.

«Ще кілька питань, які я підняв - це повернення наших полонених ... Все це ви побачите в прес-релізі, у нас дуже довга була розмова ... Я кажу, що наших людей вбивають, мені кажуть, що там деталі якісь, тобто, що наші люди стріляють у цивільних», - говорить Зеленський. 

«Всі говорять про те, що хочуть миру, - запевнив при цьому президент. - Всі говорять, але крім слів, ми повинні рухатися дуже швидкими кроками. Перший дзвінок - він був з президентом РФ, другий - у мене буде вже в Туреччині з президентом Макроном, але я не знаю, чи встигнемо ми, тому що через ці жорсткі події я зараз вже повинен був летіти. Зараз терміново вилітаємо, якщо у нас щось трапиться, мені доведеться повернутися», - додав він.

Зеленський зазначив, що турецька сторона про це знає, і президент Ердоган нормально ставиться до ситуації.

«Але я сподіваюся, що все буде спокійно, зараз обстрілів немає, я дуже наполягав і дуже просив президента вплинути сьогодні на те, щоб та сторона просто припинила ті дії. Це не іграшки», - підкреслив він.

Також Зеленський планує найближчим часом зідзвонитися з Ангелою Меркель і домогтися якомога швидше зустрічі в нормандському форматі.

«Я хочу, щоб ті слова, які були в телефонній розмові, щоб ви їх побачили офіційно - і щоб ці слова перетворилися в кроки», - заявив він.

Вчора, 6 серпня, денному зведенні Міноборони йшлося, що о 10:20 російські окупанти розпочали обстріл з РПГ поблизу Павлополя. Внаслідок обстрілів четверо українських військових отримали поранення несумісні з життям.

За даними секретаря РНБО Олександра Данилюка, в момент обстрілу бійці 36-ї бригади морської піхоти облаштовували позиції взводно-опорного пункту.

Начальник генштабу ЗСУ Руслан Хомчак сказав, що загиблі військові в момент ворожого обстрілу перебували в окопі і встановлювали інженерне обладнання.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Зеленський через загибель чотирьох військових на Донбасі зібрав на нараду українських силовиків. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, володимир путін, володимир зеленський, війна на сході україни
В тему