5 Серпня 2019
Новини

Повернення Росії в ПАРЄ можуть переглянути через жорстокий розгін демонстрантів

Повернення Росії в ПАРЄ можуть переглянути через жорстокий розгін демонстрантів

Глава британської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Роджер Гейл закликав переглянути повернення Росії в ПАРЄ у зв'язку з масовими затриманнями і побиттям демонстрантів на протестах в Москві.

Відповідну заяву опублікував постійний представник Великобританії в Раді Європи Крістофер Івон на своїй сторінці в Фейсбуці.

Гейл нагадав, що кілька тижнів тому ПАРЄ проголосувала, щоб відновити права РФ, але вже зрозуміло, що Росія не має наміру виконувати свої зобов'язання і підкорятися стандартам ПАРЄ. Він висловив надію, що Комітет міністрів розгляне це питання в вересні. 

«Російська Федерація порушує Конвенцію про права людини, і реакція на мирні демонстрації чітко показує, чому переважна більшість членів делегації парламенту Великобританії, з усіх партій, продовжило чинити опір відновленню прав російської делегації і підтримало збереження санкцій до такого часу, як Російська Федерація буде мати намір і буде здатною слідувати положенням Конвенції», - зазначив британський політик.

Гейл підкреслив, що в будь-якому цивілізованому суспільстві вкрай неприпустима жорстокість, з якою кийками б'ють людей, які можуть не бути офіцерами поліції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, повернення, росія, акція протесту
В тему