2 Серпня 2019
Новини

В Україні дешевшає бензин

В Україні дешевшає бензин

У липні заправки істотно опустили цінники. У перші дні серпня заправити повний бак на 48 л бензином А-95 коштуватиме на 64 грн дешевше, ніж місяць тому. Експерти стверджують, зменшення котирувань на нафту і сильна гривня допомогли бензину знизиться в ціні.

АЗС знизили ціни за останній місяць більш, ніж на 1,3 грн, - пише segodnya.ua.

Тенденції до зростання цін на різні види бензину і дизпаливо немає. Протягом останнього тижня цінники коливалися буквально на одну-дві копійки.

«Якщо дизель в гурті можна купити за 21 грн, то на заправках він по 28. Я не пам'ятаю, щоб так довго трималася така націнка. 5 гривень – це стеля, а зазвичай у середньому – 3-4 гривні. Коли роздріб не реагує на провал в гурті, то це дуже дивно», - розповідає аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко.

За останній тиждень вартість автогазу по Україні впала на 56 коп.

«У серпні ціна впаде ще більше. У липні у нас був рекорд із імпорту скрапленого газу за всю історію України. Продукту на ринку дуже багато», – пояснює Сіренко.

В Україні ціни на бензин, дизпаливо залежать від їхньої вартості у Білорусі, Росії та Литві. Більше половини експорту палива припадає на ці 3 країни. В Україні переробляється не так багато нафти, щоб ці обсяги впливали на ціни. Значний вплив на вартість автомобільного палива надає курс валют.

За прогнозами Світового банку, середня ціна на нафту 2019-го і 2020 років складе до $67 за барель. Ціни на пальне в Україні залежатимуть від зовнішнього ринку і курсу долара.

Як змінилася ціна на пальне з 01.07.19 по 01.08.19:

А-95+ – мінус 1.23 грн;
А-95 – мінус 1.34 грн;
А-92 – мінус 1.35 грн;
Дизпаливо – мінус 1.35 грн;
Автогаз – мінус 1.14 грн.

За останні декілька тижні автогаз подешевшав на 65 коп./л, або на 5%. Востаннє автогаз коштував 12,5 грн/л у середині березня 2019-го.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, бензин, газ, азс
В тему