31 Липня 2019
Новини

Вперше українка потрапила в ТОП-5 підприємців за версією ООН

Вперше українка потрапила в ТОП-5 підприємців за версією ООН

Українка Зоя Литвин увійшла в топ-5 жінок-підприємців 2019 року за версією рейтингу WE Empower UN SDG Challenge.

Про це повідомляє сайт ASU.

Зоя Литвин – голова громадської організації «Освіторія» і засновниця НовопечерскоЇ школи. Жінка керує освітніми проектами, які включають в себе безкоштовну онлайн-платформу для навчання вчителів з бідних районів. Сама Литвин зазначила, що вона - перша українка, яка потрапила в цей рейтинг.

«Танцюю від радості і ділюся приємною новиною: ООН мене внесла в ТОП-5 жінок-підприємців року! Така у них є відзнака для жінок усього світу, які роблять його кращим своєю роботою. І українська дівчина в цьому рейтингу вперше», - написала вона в Facebook.

Литвин, за результатами конкурсу, стала кращою бізнесвумен року Східної Європи.

Серед інших переможниць: засновниця компанії Water Access Rwanda Крістель Квизера з Руанди, голова школи самозахисту SheFighter в Йорданії Ліна Халіфові, автор програми Digital Awareness Карла Руїс Кофіньйо з Гватемали і засновниця організації 412 Food Rescue американка Леа Лізарондо.

Раніше повідомлялося, що Україна опустилася в рейтингу інноваційних країн. Україна в загальному рейтингу інновацій за 2019 рік зайняла 47 місце. Ще в минулому році вона посідала 43-ю позицію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, підприємці, українці
В тему