29 Липня 2019
Новини

Найбільші злидарі Європи: зіставили зарплати в Україні та країнах ЄС

Найбільші злидарі Європи: зіставили зарплати в Україні та країнах ЄС

Українські зарплати порівняли із європейськими, і цифри вийшли цікаві.

Українці отримують найнижчі зарплати в Європі. Про це в ефірі ObozTV розповіла експерт з питань працевлаштування Тетяна Пашкіна, передає «Апостроф».

«Згідно із цифрами, які я знаю з міжнародних досліджень, у 2050 році населення України становитиме 36 млн, а в 2100-му – 28 млн. Оскільки у нас смертність перевищує народжуваність щороку на 200 тисяч, ми повинні більше піклуватися про нашу робочу силу, оскільки її дійсно не вистачає. Потрібна ситуація, коли робота буде більш ефективно оплачуватися, тому що першим пріоритетом при пошуку роботи всі експертні організації визнають розмір зарплати», – заявила експерт.

За її словами, щоб зупинити катастрофічний відтік працездатного населення за кордон, зарплати в Україні повинні вирости до рівня 75% від країн-сусідів.

Пашкіна як приклад навела зарплати, зазначені на одному з популярних українських сайтів із працевлаштування: «Середня зарплата в графі «інші країни» становить 42 тис. грн, середня зарплата по найбагатшому місту Києву – 15 тис. грн.».

«Якщо ми хочемо, щоб українці залишалися на наших робочих місцях, українська зарплата повинна становити 65 – 75% від сусідів. У Польщі це 800 євро, в Чехії 800 євро мінімалка, а на кваліфіковану працю 1,5 тис. євро. Про Німеччину вже не говоримо. Наші 600 доларів виглядають скромно», – констатувала вона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, економіка, європа, зарплата
В тему

Останні матеріали