25 Липня 2019
Новини

Ощадбанк притиснув Ахметова на 1,5 мільярда гривень

Ощадбанк притиснув Ахметова на 1,5 мільярда гривень
 
Державний ощадний банк повідомив про перемогу у Верховному суді справи проти компанії «Укртелеком», яка належить Рінату Ахметову. «Укртелеком» зобов'язали заплатити банку 1,5 мільярда гривень боргу.

Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

Так, Верховний суд став на бік Ощадбанку та зобов’язав «Укртелеком» оплатити свій борг за облігаціями компанії «ЕСУ» (яка володіє контрольним пакетом акцій «Укртелекому»). Їх банк передав «Укртелекому» у 2015 році, а компанія зобов’язалась їх оплатити у 2017 році, однак не зробила цього та почала судову тяганину.

«Верховним Судом України нарешті було поставлено остаточну крапку в судовому спорі, що тривав майже два роки та завдяки якому Укртелекому вдавалось уникати сплати боргу», — повідомили в Ощадбанку.

За часів президентства Януковича, у 2011 році, Укртелеком викупив єдиний учасник торгів — компанії «ЕСУ», яким володіла австрійська компанія EPIC.

СКМ Ріната Ахметова придбала «ЕСУ» через два роки після тендера.

У 2015 році Укртелеком взяв на себе зобов'язання викупити у двох держбанків (Ощадбанку та Укрексімбанку) облігації своєї материнської компанії «ЕСУ» (дочка СКМ) на суму 2 млрд грн.

Але телеком-оператору так і не вдалося продати свій мобільний актив — «Трімоб», тому у компанії не було грошей на покриття облігацій. Терміни виплати боргу закінчилися ще в середині березня 2017 року.

Нагадаємо, що у лютому 2019 року Ощадбанк подав проти «Укртелекому» позов до Господарського суду на 1,1 мільярда гривень у справі про облігації «ЕСУ».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, ощадбанк, рінат ахметов, борги, суд
В тему