25 Липня 2019
Новини

«Живий газон»: у Рівному облаштували першу екопарковку

«Живий газон»: у Рівному облаштували першу екопарковку

Це стало можливим завдяки перемозі в конкурсі.

Першу в Рівному екологічну парковку облаштували на вулиці Пластовій поблизу будинку №5. Свого часу цей проект переміг у конкурсі фінансування за громадським бюджетом, повідомляє Крапка.

«Облаштування першої у Рівному екопарковки завершили на вулиці Пластовій. Наразі чекаємо поки проросте травичка. Свого часу я був автором цього проекту, який виграв конкурс фінансування за громадським бюджетом. Така зона для зупинки авто стала експериментальною і якщо рівнянам ідея сподобається, то екопарковки можуть з`явитися й на інших вулицях міста. До речі, у багатьох населених пунктах України таким чином вирішують проблему стихійного паркування у дворах багатоповерхівок», – зазначив автор ініціативи, депутат Рівненської міськради Святослав Євтушенко.

Довідка: Екопарковка – це свого роду технологія створення живого газону, що придатний для паркування автомобілів і проїзду автотранспорту. Для цього використовують спеціальні газонні решітки, що укладають на підготовлену основу, заповнюють родючим ґрунтом і засівають газонною травою. Так, наприклад, у Тернополі вже діє близько 30 таких стоянок у дворах багатоповерхівки.

Читайте також:

В Україні будуть облаштовувати парковки для дитячих візків

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, парковка, екологія, рівне
В тему