24 Липня 2019
Новини

У Зеленського хочуть звільнити Кличка

У Зеленського хочуть звільнити Кличка

Глава Офісу Президента України Андрій Богдан звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням звільнити Віталія Кличка з посади голови КМДА. Справа в тому, що згідно із законом глави місцевих адміністрацій повинні скласти повноваження перед новообраним Президентом.

Андрій Богдан направив лист з відповідним зверненням до уряду, адресований міністру Кабінету міністрів Олександру Саєнко, - повідомляє в Facebook шеф-редактор видання «Обозреватель» Ореста Сохара.

Рішення аргументовано 118 статтею Конституції України. У документі йдеться про те, що Кличко може бути звільнений в зв'язку з тим, що голови місцевих адміністрацій призначаються і звільняються Президентом України за поданням Кабміну.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Віталій Кличко прокоментував чутки про свою можливу відставку з посади голови Київської міської державної адміністрації. Столичний градоначальник розповів, що він поговорив з Володимиром Зеленським. Президент підтвердив, що він планує розділити повноваження і призначити на посаду голови КМДА свою людину.

Відзначимо, що Віталій Кличко - одночасно обраний народом міський голова і призначений владою головою Київської міської державної адміністрації (Петром Порошенко в 2014 році). Переобравшись мером восени 2015 року, Кличко зберіг за собою крісло керівника КМДА і з тих пір поєднував обидві посади.

Тобто якщо Кличко все ж знімуть з посади голови КМДА, вся виконавча влада повинна перейти ставленику президента України (за чутками, ним стане директор телеканалу «1 + 1» Олександр Ткаченко). Втім, Віталій залишиться обраним мером Києва до нових місцевих виборів, які теж, за попередньою інформацією, повинні відбутися достроково (восени 2019 року). Але так як поки що офіційної інформації ще немає, нам залишається чекати рішення Зеленського.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему